KNMG-webinar: Verschil moet er zijn. Op zoek naar meer diversiteit en inclusie.

“Inleven in de achtergrond van een vluchteling helpt om tot inclusieve zorg te komen.”

Deze boodschap zal onze collega en arts Evert Bloemen uitdragen bij dit KNMG webinar. Samen met Nazar Merzoian, sleutelpersoon gezondheid uit Irak, vertelt hij over cultuursensitief werken in de zorg voor mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond. Deelname aan de webinar kost €50,-.

Klik hier om je in te schrijven

Over de webinar

Hoe ga jij om met collega’s en patiënten die anders denken of anders doen? Hoe ga je ermee om als collega’s of patiënten jou als anders zien? Andere denkbeelden, er anders uitzien, andere fysieke of mentale talenten of mogelijkheden… Iedereen is anders, maar vooroordelen hebben we allemaal. Wat doen we daaraan? Hoe zorgen we voor meer diversiteit en inclusiviteit?

Diversiteit in de samenleving is een gegeven, maar diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer zijn dat nog niet. In ons webinar op 10 november gaan we onder leiding van Humberto Tan het gesprek aan over diversiteit en inclusiviteit.

Sprekers zoals Jamiu Busari laten ons zien hoe vooroordelen ons dagelijks leven bepalen, hoe we daar af kunnen komen en hoe we in écht in verbinding komen met anderen. In de patiëntenzorg, als collega’s onder elkaar en in de zorg voor onszelf. Vervolgens krijgen verschillende artsen, waaronder Lizzy Brewster en Annika van der Meer, het podium om hun verhaal en over hun initiatieven te vertellen.

Tijdens het webinar vindt ook de uitreiking plaats van de KNMG Studentenprijs. De drie finalisten van de Geneeskundestudent van het Jaar verkiezing, verkozen door medestudenten en de jury van de KNMG Studentenprijs, presenteren zich in een video waarna de winnaar wordt bekendgemaakt. De winnaar wordt door gekozen door publieksstemmen.

Deelname aan de webinar kost €50,-

Klik hier om je in te schrijven