Landelijke Maaksessie over samenwerken met sleutelpersonen

Een Sleutelrol bij de integratie van nieuwkomers

Wie weet er beter hoe je als nieuwkomer je weg moet vinden in een land, dan degene die je voorging? Zo iemand heet een sleutelpersoon: zelf (ooit) vluchteling, gezien in de eigen gemeenschap. Iemand met veel kennis en ervaring, die weet hoe het in Nederland werkt. Bij de invoering van de nieuwe Inburgeringswet kan de rol van sleutelpersonen structureel groter worden. En dat is mooi, want veel nieuwkomers hebben veel aan sleutelpersonen, en gemeenten en maatschappelijke organisaties werken graag samen met ze.
Op veel plaatsen in Nederland zijn sleutelpersonen actief. In de samenwerking zien we bij de opdrachtgever en bij de sleutelpersoon veel vragen. Wat levert het samenwerken met sleutelpersonen nou precies op? Wat is de beste manier om dit te organiseren? Wat mag je van elkaar verwachten? Is sleutelpersoon een onbetaalde rol of juist een gewone baan? En wat is eigenlijk je toekomstperspectief als je sleutelpersoon bent?

Pharos en OpenEmbassy organiseren op 30 januari in Utrecht een landelijke Maaksessie, op zoek naar antwoorden op al die vragen. Voor en met sleutelpersonen, gemeenteambtenaren van beleidsmaker tot klantmanager, en verder iedereen die de meerwaarde van sleutelpersonen wil ontdekken en gebruiken.

Het doel: netwerken, leren en samen concrete antwoorden en oplossingen op bovenstaande vraagstukken ontwikkelen.

Datum            30 januari 2020

Tijd                 09.30 uur -16.30 uur

Locatie           Het Huis Utrecht

Adres              Boorstraat 107 Utrecht

Kosten            Voor professionals: €25, voor sleutelpersonen gratis.

Meld je aan

Locatie           Het Huis Utrecht

Adres              Boorstraat 107 Utrecht

Plan uw route

Over OpenEmbassy:

OpenEmbassy is een social enterprise die ervoor zorgt dat nieuwkomers op een vlotte, zinnige en gelijkwaardige manier hun weg in Nederland vinden. Dat doen we door individueel nieuwkomers te ondersteunen, en tegelijkertijd het systeem om hen heen te verbeteren.

Over de Maaksessie:

Tijdens Maaksessies slaan we twee vliegen in een klap: deelnemers leren van elkaar en ontwerpen oplossingen voor urgente vraagstukken uit de eigen praktijk. In Maaksessies ontmoeten de perspectieven van nieuwkomers en van professionals elkaar, zodat de initiatieven die er bedacht worden voor beiden goed werken. Maaksessies werken goed om lokale en regionale samenwerking te stimuleren en snel van goede intenties naar concrete acties te komen