Oudere migranten met dementie: het gesprek in 2020

Hoe staat het met vroegsignalering, diagnostiek, mantelzorg, corona en nieuwe tools? Onze experts van ‘Programma Ouderen en Gezondheid’ vertellen!

Werk je in het dementieveld en wil je meer weten over migranten en dementie? Ben je benieuwd naar actuele handvatten en tools van Pharos ter ondersteuning van oudere migranten en hun mantelzorgers? Vooral nu tijdens corona?

Hoe ziet de patiëntenreis van een oudere migrant met dementie er uit in 2020? Wat kan jij voor hem of haar betekenen in de (1) niet- pluisfase en bij vroegsignalering; (2) bij en rond de diagnose; (3) in het dagelijks leven met dementie; of (4) bij zorg in het verpleeghuis?

Benieuwd naar het thema ‘oudere migranten en dementie’? Meld je dan snel aan voor deze webinar op 10 december!

Online gesprek over oudere migranten met dementie

Hoe staat het met vroegsignalering, diagnostiek, mantelzorg, corona en nieuwe tools? Onze experts van ‘Programma Ouderen en Gezondheid’ vertellen tijdens de webinar op 10 december 2020.

Experts aan het woord

Deel 1 – Uitdagingen tijdens de niet-pluisfase en diagnosefase Expert Jennifer van den Broeke, senior adviseur Pharos, vertelt.

Jennifer neemt je mee langs de uitdagingen die je als professional kunt tegenkomen bij dementie bij oudere migranten. Ze laat zien wat de oorzaken zijn van problemen in de niet-pluisfase en rond de diagnose. Uit onderzoek blijkt dat sommige omstandigheden niet alleen voor migranten met dementie tot problemen leiden, maar ook voor ouderen dei in Nederland geboren zijn. De oplossingen en tools die Jennifer bespreekt zijn deels voor oudere migranten en deels breder te gebruiken.

Deel 2Mantelzorgers en corona: Het nieuwe samenwerken – Expert Carolien Smits, strategisch adviseur Pharos, vertelt.

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het leven van ouderen met dementie, vooral bij ouderen met een lage sociaal-economische status en/of migratieachtergrond. Carolien vertelt over co-creatie met mantelzorgers. Ook gaat ze in op de door Pharos ontwikkelde middelen. Die hebben als doel zorgverleners en gemeenten te ondersteunen, bijvoorbeeld bij het gesprek met deze mantelzorgers, ouderen zelf en migrantenorganisaties. Tot slot bespreekt ze de grote impact van corona op hun dagelijks leven.

Voor wie?

Dit webinar is voor alle professionals uit zorg- en ondersteuning, voor vrijwilligers, gemeenten en kennisinstituten. Iedereen die interesse heeft in het thema oudere migranten en dementie is welkom.

Tijdschema

 
10:00 Opening. Welkomstwoord door Roshnie Kolste, senior adviseur Pharos.
10:05Deel 1: Uitdagingen tijdens de niet-pluisfase en diagnosefase. Expert Jennifer van den Broeke vertelt over diverse uitdagingen tijdens deze fases en oplossingen.
10:25 Vragenronde
10:30Deel 2: Het nieuwe samenwerken met mantelzorgers in 2020, uitdagingen corona (en daarna). Expert Carolien Smits vertelt o.a. over co-creatie met mantelzorgers en uitdagingen in het samenwerken tijdens corona.
10:50Vragenronde
10:55Vragenronde divers, tips en netwerken. Stel hier diverse vragen, wissel tips uit en netwerk met gelijkgestemden uit de branche.
11:15Einde webinar. Afsluiting door Roshnie Kolste.

 

Meer informatie of vragen?

Stuur een e-mail met je vragen naar onze collega Sandra: S.Hundersmarck@pharos.nl. Graag tot snel ziens op het webinar van 10 december 2020!