Webinar: Discriminatie in de zorg

Samen met kennispartner Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) organiseren we een webinar over discriminatie in de zorg. In dit webinar komen op basis van onlangs gepubliceerde onderzoeken zowel ervaren discriminatie bij zorggebruikers (Pharos) als zorgmedewerkers (KIS) aan bod.

In dit webinar illustreren we de impact van ervaren discriminatie op zorggebruikers en zorgmedewerkers. Samen gaan we in op ongelijke mechanismen die de kansen op gelijke zorg en op een veilige werkplek in de weg staan. Maar we reflecteren ook op de rol van medische opleidingen en de organisatiecultuur van zorginstellingen. Ook delen we oplossingsrichtingen, werkzame elementen in de aanpak tegen discriminatie en richting om dit thema bespreekbaar te maken.

Voor wie?

Het webinar is voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, medewerkers van kennisinstituten, bestuurders, wetenschappers, beleidsmedewerkers, studenten en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan het webinar is gratis. Aanmelding voor het webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname. Ook dan sturen we het volledige programma mee. Dit webinar vindt online plaats op 30 juni van 15:00 tot 16:15 uur.

Programma

15:00 uur

Welkomstwoord met Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme

15:10 uur

Twee ervaringsdeskundigen aan het woord

15:20 uur

Discriminatie bij zorggebruikers en de link met gezondheidsverschillen

15:30 uur

Discriminatie bij zorgverleners

15:40 uur

Oplossingsrichtingen de aanpak tegen discriminatie en racisme in de zorg

16:00 uur

Ruimte voor vragen

16:15 uur

Einde

Voor meer informatie over het programma, klik hier

Aanmelden