Webinar: Seksualiteit en vgv

Onderdeel van een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv)

Samen met andere experts organiseren we een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). In elk webinar belichten we een ander thema. Alle voorgaande webinars kun je hier terugkijken.

In dit webinar gaan we in op complicaties en vragen rondom seksualiteit die vrouwen kunnen ervaren na een besnijdenis. We bespreken de zorgmogelijkheden. Ook gaan we in op hoe dit gevoelige thema bespreekbaar te maken bij vrouwen (en mannen). Simone das Dores is klinisch psycholoog bij iPractice en zal vertellen over de psychische en seksuele gevolgen van vgv. Zij zal naar aanleiding van haar onderzoek tips meegeven over hoe hier als professional mee om te gaan. Cendrine Vanderhoeven is seksuoloog bij CeMAViE, het Medisch Centrum voor Hulp aan besneden vrouwen in Brussel. Zij bespreekt de normen en taboes rond seksualiteit en vgv en hoe zij vrouwen hierover benadert. Let op: Deze presentatie wordt in het Engels gegeven. Ook horen we het verhaal van Lenna van den Haak, zij is journalist en ondernemer van stichting Intiem Zijn. Zij is zelf besneden en zal vertellen over welke seksuele gevolgen zij ervaart.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname. Dit webinar vindt plaats van 13:30 tot 14:30 uur.

Data webinars in 2022 (13.30 – 14.30 uur)

  • 27 juni
  • 10 oktober
  • 12 december

Alle webinars vinden plaats via Zoom, en kun je terugkijken via ons YouTube kanaal.

Aanmelden webinar seksualiteit en vgv