Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Informatiekaart

Begrijpelijke informatie coronavirus – informatiekaart

Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Deze kaart legt de nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid zo begrijpelijk mogelijk uit. Er zijn ook een mobielvriendelijke versie en vertalingen beschikbaar (zie onderaan deze pagina).

Pharos
Stichting ABC

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

Mobiel-vriendelijke versie

De nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid en de hygiënische maatregelen die mensen zelf kunnen nemen, staan samen op een mobielvriendelijke  webpagina.

Vertalingen informatiekaart

Deze informatiekaart is ook beschikbaar in andere talen:

Poster met hygiënische maatregelen in zeven talen

Er is een poster beschikbaar die je zelf kunt printen en ophangen. Op deze poster staat welke hygiënische maatregelen mensen zelf kunnen nemen om te voorkomen dat zij het virus krijgen of verspreiden, zoals de handen wassen. De poster is beschikbaar in zeven talen:

Zwangerschap

Zwanger, of bevallen, en het Corona-virus

Eenvoudige en begrijpelijke informatie over zwangerschap en bevalling tijdens de corona-uitbraak.

Thuisblijven met de familie

Een folder met tips en een formulier om een dagschema mee te maken: Corona, thuis blijven en opvoeding. Wat kan je doen?
Ook als mobielvriendelijke versie met voorleesfunctie.

1 op 3 heeft moeite met informatie

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Ook heeft 1 op de 3 mensen beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Voor deze groep is begrijpelijke, laagdrempelige communicatie over het virus heel belangrijk.

Deze begrijpelijke informatie is gebaseerd op de adviezen van Rijksoverheid.nl en Thuisarts.nl, een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De informatie is getest met taalambassadeurs van Stichting ABC.

De informatie over het coronavirus wordt geregeld aangepast n.a.v. nieuwe ontwikkelingen en adviezen. Meld je aan voor de contactlijst en we houden je op de hoogte over updates van de informatie.

Aanmelden