In Nederland zijn er grote verschillen in gezondheid en sterfte tussen mensen met een hoge en mensen met een lage (sociaaleconomische) positie in de maatschappij. Deze verschillen nemen eerder toe dan af. Als we niets doen worden deze verschillen alleen maar groter. Daarom werkt Pharos met een groot aantal partijen samen om deze gezondheidsverschillen terug te dringen. Je kunt samen met ons hieraan een bijdrage leveren.

De afdeling PR, Marketing & Communicatie is op zoek naar een

Contentmanager (32 – 36 uur)

Direct solliciteren

Schrijf je knallende online teksten en heb je (basis)kennis van CMS-systemen en SEO? Bedenk je in no time creatieve social posts en maak je langdradige teksten in een handomdraai geschikt voor het web? Dan zoeken wij jou! Als contentmanager denk je mee over onze contentstrategie en online vindbaarheid, maar steek je ook graag de handen uit de mouwen om mooie online content te maken. 

Hoe ziet je dag eruit?

Geen dag is hetzelfde. Je maakt ‘s ochtends een nieuwsbericht over een onderzoek dat net is afgerond over Oekraïense vluchtelingen. Dan help je een huisarts met een van onze wachtkamervideo’s en maak je een prachtige post op Facebook voor mantelzorgers. In de middag werk je aan een webpagina over discriminatie en zorg je dat alles SEO-proof is. Tussendoor overleg je met collega’s en haal je samen een lekkere latte tijdens een wandeling.

Hoe we werken

We werken datagedreven. Dat betekent dat we online content maken op basis van data over het gebruik van onze webpagina’s en online middelen door bezoekers. Je krijgt bij ons de ruimte om te groeien of je te specialiseren in iets wat jij leuk vindt. Bij ons hoef je niet overal inhoudelijk iets van te weten. Wel is het belangrijk dat je overal nieuwsgierig naar bent en graag nieuwe dingen leert.

Jouw profiel

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau met relevante communicatieopleiding;
 • Je hebt minimaal 1-2 jaar ervaring als contentmanager, webredacteur of medewerker online communicatie in een professionele omgeving;
 • Je hebt ervaring met social media en websitebeheer (SEO, WordPress, Spotler, ervaring met Photoshop/Canva is een pré);
 • Je hebt ervaring met datagedreven werken (Kennis van Google Analytics, UberSuggest en andere software is een pre);
 • Je hebt een brede blik, je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke onderwerpen waar Pharos zich mee bezighoudt;
 • Je kunt goed luisteren, (kritische) vragen stellen en je staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt up-to-date kennis over vakinhoudelijke ontwikkelingen die je vertaalt naar bruikbare adviezen voor de organisatie.

Waar ga je werken?

Bij Pharos werken zeer betrokken mensen die initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die met hun kennis en expertise ervoor zorgen dat ook diegenen in een kwetsbare sociaaleconomische positie de hulp en ondersteuning krijgen waar ze recht op hebben. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën houdt ons scherp en maakt ons werk impactvoller, en vooral ook veel leuker. Je bent van harte welkom.

Het team

Je komt te werken op een afdeling die volop in ontwikkeling is. De afdeling PR, Marketing & Communicatie (PRMC) is verantwoordelijk voor de interne en externe (online) communicatie, marketing en Public Relations van Pharos. Binnen het team werk je nauw samen met een team van drie collega’s van team Online, vier senior communicatieadviseurs en een allround communicatiemedewerker.

Wat bieden wij?

 • Een interessante en flexibele werkomgeving, waar samen hard gewerkt wordt aan een betere gezondheid en zorg voor iedereen;
 • Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling;
 • Pharos volgt de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is  ingeschaald in schaal 50. Deze loopt van € 2.944 tot € 3.902 op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring;
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Bij Pharos werken we gemiddeld 50% vanuit huis. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Een netto telefoonkostenvergoeding van €25 per maand, naar rato van het dienstverband.

Heb je interesse in deze functie?

Ben je enthousiast over deze functie, solliciteer dan door je motivatie én cv te uploaden vóór zondag 26 maart 2023 via deze pagina. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde staat gepland in week 13.

Heb je vragen over deze vacature?

Neem gerust contact op met Anna Sonnemans, senior adviseur Online / eindredacteur. Je kunt haar bereiken via: a.sonnemans@pharos.nl. Pharos is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te behalen. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.