In Nederland zijn er grote verschillen in gezondheid en sterfte tussen mensen met een hoge en mensen met een lage (sociaaleconomische) positie in de maatschappij. Deze verschillen nemen eerder toe dan af. Als we niets doen worden deze verschillen alleen maar groter. Daarom werkt Pharos met een groot aantal partijen samen om deze gezondheidsverschillen terug te dringen. Je kunt samen met ons hieraan een bijdrage leveren.

De afdeling PR, Marketing & Communicatie is op zoek naar een

Online communicatiemedewerker (36 uur)

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn met online content? En heb je al enige kennis van CMS-systemen, online teksten schrijven en SEO? Dan zoeken wij jou! Als online communicatiemedewerker maak je langdradige teksten in een handomdraai geschikt voor het web. Je zorgt ervoor dat onze website tiptop in orde is en creatieve social media posts schud je zo uit je mouw. Je hebt oog voor beeld en vormgeving, zodat we online écht opvallen. Herken je jezelf hierin? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Direct solliciteren

Hoe ziet je dag eruit?

We zijn dol op plannen en vooruitdenken, maar je dag zal ook soms anders lopen dan je ’s ochtends denkt. Je begint bijvoorbeeld met een rondje op social media en helpt een collega met een LinkedIn-post over Oekraïense vluchtelingen. Dan help je een huisarts met een van onze wachtkamervideo’s en maak je een prachtige post op Facebook voor mantelzorgers. In de middag herschrijf je een lange tekst over inclusieve gezondheidszorg tot een seo-proof webpagina. Tussendoor overleg je met collega’s, haal je voor jezelf een latte bij de buren of maak je een wandeling – als je toch thuis werkt – met je hond/poes/cavia/huisgenoot.

Hoe we werken

We werken datagedreven. Dat betekent dat we online content maken op basis van data over het gebruik van onze webpagina’s en online middelen door bezoekers. Je krijgt bij ons de ruimte om te groeien of je te specialiseren in iets wat jij leuk vindt. Bij ons hoef je niet overal inhoudelijk iets van te weten. Dat doen onze projectleiders en programmamanagers van de deelprogramma’s. Wel is het belangrijk dat je overal nieuwsgierig naar bent en graag nieuwe dingen leert.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een diploma van de opleidingen; Communicatie of Communication and Multimedia Design (HBO of MBO4). Heb jij een andere relevante opleiding gedaan? Aarzel dan niet om te reageren.
 • Je hebt basiskennis van CMS-systemen (WordPress) en SEO
 • Kennis van Google Analytics, SearchConsole UberSuggest en andere software is een pré
 • Je hebt een brede blik, je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke onderwerpen waar Pharos zich mee bezig houdt.
 • Je kunt goed luisteren, (kritische) vragen stellen en vervolgens de mouwen opstropen om aan de slag te gaan;
 • Je werkt zelfstandig (maar bij ons doe je niets alleen) ;
 • Je kunt prioriteiten stellen en je raakt niet snel in de stress van verschillende taken tegelijkertijd;

Waar ga je werken?

Bij Pharos werken zeer betrokken mensen die initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die met hun kennis en expertise ervoor zorgen dat ook diegenen in een kwetsbare sociaaleconomische positie de hulp en ondersteuning krijgen waar ze recht op hebben. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën houdt ons scherp en maakt ons werk impactvoller, en vooral ook veel leuker. Je bent van harte welkom.

Het team

Je komt te werken op een afdeling die volop in ontwikkeling is. De afdeling PR, Marketing & Communicatie (PRMC) is verantwoordelijk voor de interne en externe (online) communicatie, marketing en Public Relations van Pharos.
Binnen het team werk je nauw samen met een team van vier senior communicatieadviseurs, een tweede communicatiemedewerker en met de drie collega’s die onze online kanalen in de lucht houden.

Wat bieden wij?

 • Een interessante en flexibele werkomgeving, waar samen hard gewerkt wordt aan een betere gezondheid en zorg voor iedereen;
 • Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling;
 • Pharos volgt de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is voorlopig ingeschaald in schaal 45. Deze loopt van € 2.600 tot € 3.536 op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring;
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Bij Pharos werken we gemiddeld 50% vanuit huis. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Een netto telefoonkostenvergoeding van €25 per maand.

De functie is in principe voor 36 uur per week. Meer of minder uren is bespreekbaar. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van een jaar, bij wederzijdse tevredenheid wordt dit vervolgens omgezet in een vast contract.

Heb je interesse in deze functie?

Ben je enthousiast over deze functie, solliciteer dan door je motivatie én CV te uploaden vóór maandag 9 januari 2023  via de sollicitatiebutton op deze pagina. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 11 of donderdag 12 januari 2023.

Heb je vragen over deze vacature?

Neem gerust contact op met Rob Pietersen, communicatieadviseur. Je kunt hem bereiken via: r.pietersen@pharos.nl of via 06-42880327.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.