Iedereen in Nederland heeft het recht op de kans om even lang en gelukkig te leven. Bij expertisecentrum Pharos zet jij je daarvoor in. De grote gevolgen van gezondheidsverschillen en de relatie die gezondheid heeft met alle andere onderdelen van onze levens en de samenleving, maakt dit een belangrijke én heel complexe opgave. Ga jij deze uitdaging aan?

Voor het nieuwe meerjarige programma Wijkaanpak Stoppen met roken zijn we op zoek naar een

Programmacoördinator/strategisch adviseur (24-32 uur per week)

Direct online solliciteren

Roken is één van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsachterstanden. Steeds meer mensen stoppen met roken, maar dat geldt niet voor mensen in een minder goede sociaaleconomische positie. Zij profiteren minder van de preventieve maatregelen en de ondersteuning rondom stoppen met roken. In het programma Wijkaanpak Stoppen met roken werken we samen met GGD’en, professionals uit het sociale domein en ervaringsdeskundigen in de wijk aan het goede gesprek over roken, betere ondersteuning bij stoppen met roken én een rookvrije wereld voor kinderen om in op te groeien. Uiteraard met oog voor en in samenhang met eventueel andere problemen die spelen in de wijk. We zijn op zoek naar een programmacoördinator/ strategisch adviseur om dit nieuwe programma richting te gaan geven met een klein team adviseurs en in nauwe samenwerking met GGD GHOR Nederland.

Hoe ziet je dag eruit?

 • Je coördineert het programma, stemt af met samenwerkingspartners en richt samen met het team van (senior) adviseurs/projectleiders vanuit Pharos een stimulerende leeromgeving in voor de professionals en ervaringsdeskundigen die in de wijken aan de slag gaan.
 • Je geeft resultaatgericht sturing aan het programmateam vanuit Pharos op basis van heldere verwachtingen en kaders en door te inspireren, motiveren en ondersteunen als meewerkend adviseur.

Je legt verantwoording af aan de programmamanager persoonsgerichte zorg en ondersteuning.

Ben jij onze ideale kandidaat?

 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding of vergelijkbaar opleidingsniveau
 • Je hebt ervaring met het managen van een team en van financiële en bedrijfsmatige processen;
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van veranderprocessen en richting geven aan het samenwerken van lokale partners, bijvoorbeeld vanuit een GGD of grote gemeente;
 • Je weet strategische thema’s en opdrachten door te vertalen naar de praktijk en het handelen van professionals;
 • Je bent omgevingsbewust en hebt affiniteit met het thema (gezondheids)achterstanden;
 • Je hebt het talent om zaken snel van de grond te krijgen, projecten te coördineren en door te pakken.

Waar ga je werken?

Bij Pharos werken mensen die betrokkenheid tonen, initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die hun kennis en expertise willen inzetten om Nederland inclusiever te maken. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wij zijn er van overtuigd dat een diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën ons scherp houdt en ons werk impactvoller maakt. Je bent van harte welkom.

Wat bieden wij?

 • Een interessante en flexibele werkomgeving, waar samen hard gewerkt wordt aan een betere gezondheid en zorg voor iedereen;
 • Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling;
 • Pharos volgt de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is ingeschaald in schaal 65. Deze loopt van € 4.381 t/m € 5.734 op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring.
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Smartwerken: binnen Pharos werken we gemiddeld 50% vanuit huis. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Een netto telefoonkostenvergoeding van € 25 per maand.

De functie is in principe voor 24-32 uur, voor een jaar, met kans op verlenging.

Heb je interesse in deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie, solliciteer dan door je motivatie én CV te uploaden vóór 15 augustus via deze link. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde staat gepland op 18 augustus 2022. De tweede gespreksronde staat gepland op 22 augustus 2022.

Heb je vragen over Pharos of de procedure? Neem gerust tot en met 28 juli contact op met Joanne Gelderblom (HR adviseur) via j.gelderblom@pharos.nl of 06-20369982. Voor inhoudelijke vragen kun je vanaf 8 augustus terecht bij Majorie de Been (programmamanager) via m.debeen@pharos.nlmailto:m.debeen@pharos.nl of 06-40070925 (op ma, di do en vr tussen 12 en 13).