Open training

Scholingsbijeenkomst aandachtsfunctionarissen vrouwelijke genitale verminking (vgv) JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen

Jaarlijkse scholingsbijeenkomst voor aandachtsfunctionarissen vgv van JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen

 • Aandachtsfunctionarissen vrouwelijke genitale verminking
 • Accreditatie voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, vertrouwensartsen en verloskundigen wordt aangevraagd
 • 20 november 2019

  JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen werken samen aan de preventie van vgv in Nederland. Samenwerken gaat goed wanneer je elkaars werkwijzen kent, goed op de hoogte bent van elkaars expertise, samen kennis opdoet en wederzijdse verwachtingen kan delen en bijstellen. Vandaar dat aandachtsfunctionarissen vgv van JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen samen worden uitgenodigd voor de jaarlijkse scholingsbijeenkomst voor aandachtsfunctionarissen.

  De nadruk van deze bijeenkomst ligt op de praktische uitvoering van uw rol als aandachtsfunctionaris vgv. Tijdens workshops komen gespreksvaardigheden uitgebreid aan bod en daarnaast zal er een workshop casuïstiekbespreking zijn. U krijgt de gelegenheid beide workshops te volgen. Naast deze workshops brengen we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en onderzoeken, met o.a. de resultaten van het prevalentieonderzoek naar omvang en risico van vgv in Nederland.

  Datum en plaats

  De bijeenkomst is woensdag 20 november, van 10.00 – 16.00 uur bij Pharos te Utrecht.

  Accreditatie

  Accreditatie voor jeugdverpleegkundigen en vertrouwensartsen is aangevraagd. Voor het toekennen van accreditatiepunten wordt met het kwaliteitsregister gewerkt

  Het accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg) heeft deze scholingsbijeenkomst geaccrediteerd met 5 punten en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) met 5,5 punten.

  Inschrijven

  Hartelijk dank voor uw interesse voor de Scholingsbijeenkomst aandachtsfunctionarissen vrouwelijke genitale verminking (vgv) JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen. Vanwege de grote belangstelling moeten wij u helaas op de reservelijst plaatsen. Mochten wij afmeldingen ontvangen, dan zullen we u dat laten weten.
  *= verplicht veld