De afdeling PR, Marketing & Communicatie is op zoek naar een

Senior communicatieadviseur (32 – 36 uur)

Direct online solliciteren

Je bent een ervaren en resultaatgerichte communicatieadviseur die met strategische (doelgroepgerichte) innovatieve communicatieplannen de impact, zichtbaarheid en positionering vergroot van Pharos en haar programma’s. Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor programma Lokale aanpak gezondheidsachterstanden GezondIn. Met jouw kennis van PR, marketing- en communicatie help je de programmadoelstellingen te verwezenlijken.

Wat ga je doen?

 • Je zoekt steeds naar passende, creatieve en vernieuwende oplossingen op het gebied van online en offline communicatie en je werkt nauw samen met collega’s uit het programma GezondIn en Platform31;
 • Je voert je adviezen grotendeels zelf uit met een middelenmix die perfect aansluit bij de doelgroep;
 • Door jouw politiek- bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit weet je de juiste toon aan te slaan;
 • Je haalt de buitenwereld naar binnen door media-, omgevings- en krachtenveldanalyses, herkent PR-kansen en verzilvert die;
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het communicatievakgebied bij en deelt deze kennis proactief met je collega’s in het team en binnen de organisatie;
 • Met je communicatiecollega’s creëer je intern draagvlak voor een slimme op data-gedreven communicatieaanpak gericht op de behoefte van de ontvanger.

Jouw profiel

 • Je hebt WO/HBO+ werk- en denkniveau en beschikt over een relevante communicatieopleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatiespecialist in een professionele omgeving, bij voorkeur in een netwerk/kennisorganisatie;
 • Je hebt ervaring met strategische data-gedreven (marketing en) communicatie;
 • Je beschikt over up-to-date kennis over relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen die je vertaalt je naar bruikbare adviezen voor de organisatie;
 • Je beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, bij voorkeur op B1-niveau.

Waar ga je werken?        

Bij Pharos werken mensen die betrokkenheid tonen, initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die hun kennis en expertise willen inzetten om Nederland inclusiever te maken. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Een diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën houdt ons scherp en maakt ons werk impactvoller, en vooral ook veel leuker. Je bent van harte welkom.

Het team

De afdeling PR, Marketing & Communicatie (PRMC) is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, marketing en Public Relations van Pharos. We werken op corporate niveau en we ondersteunen met advies en uitvoering de inhoudelijke programma’s. We zijn betrokken bij Public Affairs.  Op de afdeling werken een strategisch adviseur online/eindredacteur, twee content managers, 5 inhoudelijke communicatieadviseurs en het hoofd PRMC.

Wat bieden wij?

 • Een interessante en flexibele werkomgeving, waar samen hard gewerkt wordt aan een betere gezondheid en zorg voor iedereen;
 • Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling;
 • Pharos volgt de cao Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is ingeschaald in schaal 60. Deze loopt van € 3.538 tot € 4.717 op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van ervaring.
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Smartwerken: binnen Pharos werken we gemiddeld 50% vanuit huis. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Een netto telefoonkostenvergoeding van €25 per maand.

De functie is in principe voor 32 – 36 uur, voor een jaar, met kans op verlenging.

Heb je interesse in deze functie?

Ben je enthousiast geworden over deze functie, solliciteer dan door je motivatie én CV te uploaden vóór maandag 27 juni 2022 via deze link of de sollicitatiebutton op deze pagina. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde staat gepland op vrijdag 2 juli 2022. De tweede gespreksronde staat gepland op 6 of 12 juli 2022.

Direct online solliciteren

Heb je vragen over deze vacature? Neem gerust contact op met Jeantine Reiger (hoofd PR, Marketing & Communicatie). Je kunt haar bereiken via: j.reiger@pharos.nl of 06-51716254.