Wat als iemand met dementie gaat overlijden?

Gaat je partner, je vader of je moeder of iemand anders met dementie overlijden? Dan wordt de zorg voor iemand met dementie moeilijker. Als mantelzorger moet je met veel meer dingen gaan helpen. Bijvoorbeeld met wassen en aankleden. En naar de wc gaan. Ook is het moeilijk om te weten dat iemand gaat overlijden. Zeker als het je partner of je vader of moeder is.

Video's

Praten over de dood?

Praten over de dood en de tijd erna kan moeilijk zijn. Sommige mensen willen het wel. Anderen juist niet. Vraag hier naar. Het kan ook genoeg zijn om in deze tijd samen te zijn. Denk goed na hoe je tijd overhoudt voor fijne momenten met je partner of je vader of moeder. En over hoe je het goed vol kunt houden met de mantelzorg.

Wil je meer informatie hierover? Kijk dan op de websites die hieronder staan.

Hoe praat je hierover met anderen?

Praten over doodgaan vinden veel mensen moeilijk. Misschien helpt het om samen naar deze filmpjes te kijken en erover te praten: Pharos films.
In deze tijd is goede zorg belangrijk voor iemand met dementie die gaat overlijden. Maar je hoeft die zorg niet alleen te geven. Anderen kunnen ook iets doen. Dat kan voor hen heel belangrijk zijn. En ook voor je partner, je vader of moeder of iemand anders met dementie die gaat overlijden.

Werk je in de zorg?

Ben je professional in de zorg voor mensen met dementie? Bekijk dan de informatie voor professionals.

Naar boven