Agenda

Wij organiseren trainingen, cursussen, symposia en andere events.

Webinar: ‘Statushouders gezond aan het werk’

Meer info
Leerkringen

Leersessie Welbevinden op School voor gemeenten, onderwijs en zorg- en ondersteuningspartners

Pharos en het Trimbos-instituut starten dit najaar met Leersessies Welbevinden op School voor gemeenten, onderwijs en zorg- en ondersteuningspartners. Tijdens de leersessies werken we samen vraagstukken uit die gaan over het werken aan Welbevinden op School.

Meer info

Doe mee met de Terugvraagdag

Op 4 oktober 2021 is het weer landelijke Terugvraagdag. Terugvragen helpt bij goede zorg en heeft een bewezen gunstig effect op uitkomsten van zorg. Het is eenvoudig om te doen en meteen in de praktijk te brengen. Doe mee!

Meer info
Webinar

Vrouwelijke genitale verminking – Preventie van vgv

Dit vierde webinar richt zich op het voorkomen van vrouwelijke genitale verminking. Aan de orde komt welke partijen een rol hebben in de preventie van vgv en hoe deze optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

Meer info
Online workshop

Online workshops: aan de slag met het Welbevinden op School

Dinsdagmiddag 12 oktober organiseren Pharos en Trimbos online workshops voor Gezonde School-adviseurs en collega’s uit het pedagogisch domein. Tijdens deze workshops doe je inspiratie op over hoe je aan de slag kunt met Welbevinden op School.

Meer info
Webinar

Webinar: ‘Minder gezondheidsverschillen door eHealth’

eHealth-toepassingen kunnen mensen helpen gezond te worden en te blijven en kunnen ook helpen gezondheid en zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. Maar dan moeten wel álle Nederlanders van deze digitale zorgoplossingen kunnen profiteren. eHealth moet ‘inclusief’ zijn. Wat is daarvoor nodig?

Meer info
Serie van drie bijeenkomsten

Inspiratie- en aan-de-slag-sessies voor ziekenhuizen/klinieken

Patiëntenfederatie Nederland en Pharos organiseren inspiratiebijeenkomsten voor ziekenhuizen/klinieken over gezondheidsverschillen en gezondheidsvaardigheden en wat je als ziekenhuis/kliniek kunt aanpakken.

Meer info
Webinar

Oudere migranten: Wie is aan zet?

De dubbele vergijzing en ontgroening in Nederland zetten de houdbaarheid van de zorg voor ouderen binnen 10 jaar onder druk. Het aantal oudere migranten groeit snel. Hoe gaan we de uitdaging aan? Wie is er aan zet?

Meer info
Training

Training ‘basistraining sleutelpersonen – gezondheid statushouders’

Meer info
Netwerkbijeenkomst

Netwerkbijeenkomst: gezondheidsvaardigheden en miscommunicatie

In samenwerking met Alliantie Gezondheidsvaardigheden en ACHC vindt op 11 november een netwerkbijeenkomst plaats. Het thema van deze bijeenkomst is: gezondheidsvaardigheden en misinformatie. Tijdens deze bijeenkomst brengen we wetenschap en praktijk samen.

Meer info
Scholingsbijeenkomst

Scholingsbijeenkomst aandachtsfunctionarissen vrouwelijke genitale verminking (vgv) JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen

Meer info