Nieuws

Het laatste nieuws van Pharos.

Begrijpelijke informatie nieuwe coronavirus (COVID-19)

Lees meer

Thuis werken aan welbevinden

Door het coronavirus zijn de scholen in Nederland dicht en kunnen kinderen niet naar school. We weten nu dat dit in ieder geval tot 28 april zo blijft.. Daarom geven veel leraren op afstand les aan hun leerlingen. In deze tijd is het ook belangrijk om vanuit huis te blijven werken aan het welbevinden van leerlingen, en hun sociaal-emotionele ontwikkeling. In dit nieuwsbericht vertellen we je hoe je dat kunt doen.

Lees meer

Digitale zorg op afstand – bereik ook laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden

Veel zorgverleners willen in deze tijden van coronacrisis hun cliënten en patiënten zorg op afstand bieden. Meer dan ooit wordt gebruik gemaakt van beeldbellen, digitale toepassingen en online informatie. Hoe zorg je als zorgverlener dat je iedereen bereikt? We geven je een aantal tips.

Lees meer

Zwanger of bevallen en het coronavirus

Nieuwe regels rond zwangerschap en geboorte in eenvoudige taal.

Lees meer

Pharos communiceert 2 meter afstand tussen mensen en niet 1,5 meter. Waarom?

De Rijksoverheid heeft als maatregel dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Zo proberen we besmetting met het Coronavirus te voorkomen. Een belangrijke maatregel. Pharos zegt: hou 2 meter afstand. Waarom? 

Lees meer

Update: informatie coronavirus nu in negen talen en met voorleesfunctie

Maatregelen en adviezen van de overheid rond het coronavirus zetten we om in begrijpelijke taal en testen dit met taalambassadeurs van Stichting ABC. Lees het up-to-date overzicht van de belangrijkste adviezen direct vanaf je scherm of download de pdf.

Lees meer

Zorgverleners en vrijwilligers bellen met kwetsbare ouderen: ‘Corona-isolement is een probleem’

Voor zorgverleners en vrijwilligers die met ouderen werken is het een lastige periode. Op bezoek gaan kan vaak niet meer door het coronavirus. Maar juist nu is het belangrijk om contact te houden. De telefoon is daarbij onmisbaar.

Lees meer

Informatiekaart coronavirus veel gebruikt: ‘Bij VluchtelingenWerk zijn we vooral blij met de vertaalde versies’

De informatiekaart over het coronavirus wordt veel gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de adviezen begrijpt. Een aantal ervaringen met de informatiekaart:

Lees meer

Kantoor Pharos gesloten

Het kantoor van Pharos is tot en met 5 april gesloten. Dit is in lijn met de maatregelen van het Kabinet rond de uitbraak van het coronavirus Covid-19.

Lees meer
Weblog
/ weblog door Patricia Heijdenrijk

En we leven nog lang en gelukkig

Ik leef een stuk langer en gelukkiger dan veel andere mensen. Mensen met een laag inkomen of een uitkering. Mensen met een verwaarloosd huis in een buurt waar zelfs de speeltuinen van beton zijn. Mensen die zich wanhopig of eenzaam voelen, chronisch stress hebben. En die als gevolg van hun problemen meer gezondheidsklachten hebben dan jij en ik bij elkaar. Hoe ongelooflijk ingewikkeld en taai deze opgave ook is, we hebben in Nederland de kennis en kunde om gezondheidsverschillen aan te pakken.

Lees meer

Onderzoek moet stresszorg in de wijk verbeteren: ‘Het leven is moeilijk hier’

“Ik ben actief in mijn wijk en weet dat stress een groot probleem is. Het leven is moeilijk hier”, zegt Karim (46) uit Kanaleneiland in Utrecht. Hij deed mee aan het onderzoek ‘Wijk (z)onder stress’, naar hoe de zorg voor mensen met chronische stress binnen hun woonwijk beter kan.

Lees meer