Nieuws

Het laatste nieuws van Pharos.

Oekraïense vluchtelingen: eerst een warm welkom, nu goede zorg

Lees meer

‘Een stoppen-met-roken-aanpak slaagt alleen als professionals en wijkbewoners samenwerken’

In de derde bijeenkomst leerde de Leerkring wijkaanpak stoppen met roken meer over het belang van co-creatie, de rol van het sociaal domein en de samenwerking tussen verschillende professionals.

Lees meer

‘De verantwoordelijkheid om meisjesbesnijdenis bespreekbaar te maken ligt bij de zorgverlener’

Goede zorg voor vrouwen die besneden zijn en de preventie van VGV begint bij het bespreekbaar maken, stelt Ramin Kawous, die deze week promoveert met zijn proefschrift Female Genital Mutilation / Cutting in the Netherlands.

Lees meer

Nieuw voor de huisartsenpraktijk: ‘Persoonsgerichte zorg voor iedereen’

Een geheel herziene editie van het boek ‘Persoonsgerichte zorg voor iedereen’ voor laaggeletterden, migranten, en sociaal kwetsbaren in de huisartsenpraktijk.

Lees meer

‘Blijf patiënten uitnodigen om samen te beslissen’

Samen Beslissen is nu nog te weinig ‘samen.’ Om daar verandering in te brengen helpt de campagne Samen Beslissen zorgverleners en patiënten op weg.

Lees meer

Pharos en Erasmus MC zetten zich in voor toegankelijke kraamzorg

Kraamzorg in Nederland moet toegankelijker. Vrouwen en kinderen die geen of te weinig kraamzorg ontvangen, lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen. Daarom zetten Pharos en het Erasmus MC zich in voor toegankelijke kraamzorg.

Lees meer

Onderzoek: aangepast leefstijlprogramma op werk helpt bij gezonder leven

Een persoonlijkere aanpak en coaching, in combinatie met een preventief medisch onderzoek, helpen bij gedragsverandering van medewerkers met een praktische opleiding en een verhoogd gezondheidsrisico.

Lees meer

Checklist: Hoe ZIN rekening houdt met sociaaleconomische gezondheidsverschillen in beleid

Pharos en Equalis hebben in opdracht van Zorginstituut Nederland (ZIN) een checklist ontwikkeld die toetst of beleid voldoende rekening houdt met sociaaleconomische gezondheidsverschillen

Lees meer

Nieuw: een voorbeeld van een begrijpelijke griepprikuitnodiging en tips om hem zelf te schrijven

We hebben een voorbeeldbrief voor de griepprik gemaakt die je kunt gebruiken en aanpassen voor jouw huisartsenpraktijk. Ook geven we tips om de griepprikuitnodiging begrijpelijk te maken.

Lees meer

Inclusieve digitale zorg: ‘De sleutel naar toegankelijkheid is toetsen met de doelgroep’

Wat is er nodig om digitale zorg te maken waar echt iedereen wat aan heeft? Wij vragen het aan Robert Keus, mede-oprichter van DigitaalToegankelijk.nl en Brthrs Agency.

Lees meer

Leerkring Wijkaanpak Stoppen met Roken: ‘Ervaringen uitwisselen werkt heel motiverend’

De deelnemers van de leerkring Wijkaanpak Stoppen met Roken zetten de eerste stappen om samen met bewoners en professionals in de wijk een effectieve stoppen-met-roken-aanpak te ontwikkelen.

Lees meer