Nieuws

Het laatste nieuws van Pharos.

Gevolgen coronamaatregelen groter voor kwetsbare groepen

Lees meer

Aandacht voor armoede draagt bij aan een kansrijke start in Eindhoven

Het eerder signaleren en ondersteunen van (aanstaande) ouders in armoede als speerpunt, daarover was de Eindhovense Kansrijke Start coalitie het snel eens.

Lees meer

Hoger risico op meisjesbesnijdenis tijdens kerstvakantie

Deze praktische instrumenten voor JGZ-organisaties en scholen helpen bij het signaleren en voorkomen van dreigende meisjesbesnijdenis.

Lees meer

Samenwerken met de mensen om wie het gaat

Dicky Gingnagel leerde op latere leeftijd lezen en schrijven. Vanuit zijn ervaring weet hij wat de impact op je gezondheid kan zijn als je niet goed kunt lezen en schrijven. Sinds kort werkt hij bij ons om teksten en informatie begrijpelijker te maken.

Lees meer

Waarom werken met sleutelpersonen? Tuğba en Osman vertellen het!

Tuğba Kalyoncu en Osman Rashid zetten zich als sleutelpersoon in voor migranten en vluchtelingen die, net als zijzelf ooit, in Nederland een nieuw leven moeten beginnen.

Lees meer

Gezondheid arbeidsmigranten onder druk

Veel arbeidsmigranten wonen en werken in een situatie die extra risico’s voor hun gezondheid en welzijn meebrengt: fysiek zwaar werk, lange dagen, slechte huisvesting. Daarnaast vinden zij niet altijd de juiste zorg of hulp, blijkt uit onderzoek van Pharos.

Lees meer

Samenwerken met de doelgroep is succesfactor

Om de lokale coalities handvatten te geven is Pharos een leertraject gestart, want samenwerken met de doelgroep is een van de succesfactoren van een Kansrijke Start aanpak.

Lees meer

Pharos werkt mee aan evaluatieonderzoek Samen Kansrijk en Gezond

Doel van het onderzoek is om de betrokkenen in de gebieden in de gemeenten ondersteunen, samen met hen leren en het integraal werken te faciliteren. Tenslotte willen we ook de impact en uitstraling van het hele programma evalueren.

Lees meer

Eerste onderzoek naar gezinsplanning van mensen met vluchtelingenachtergrond

Rutgers en Pharos zijn gestart met New Perspectives on reproductive choice: het eerste Nederlandse onderzoek naar de opvattingen, behoeften en strategieën van mensen met een vluchtelingenachtergrond rond gezinsplanning, kinderwens en preventie van onbedoelde zwangerschappen.

Lees meer

‘Kinderen kunnen zéker meedenken over hun leefomgeving’

Meestal wordt er vóór bewoners beslist hoe hun wijk, de plek waar zij leven, eruit komt te zien. Terwijl juist de bewoners zelf haarfijn weten wat er in hun leefomgeving mist. In het Zeeuwse Sluiskil besloot de gemeente het anders aan te pakken en riep de hulp van de plaatselijke bevolking in. De hulptroepen waren verrassend. Geen volwassenen met het bestemmingsplan in hun achterzak, maar kinderen van de basisschool in het dorp dachten mee. Een unieke vorm van burgerparticipatie.

Lees meer

Minder gezondheidsverschillen met eHealth

eHealth-toepassingen kunnen mensen helpen gezond te worden en te blijven, en gezondheid en zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. Maar dan moeten wel álle Nederlanders van deze digitale zorgoplossingen kunnen profiteren. Dus ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of met beperkte gezondheids- en digitale vaardigheden. We onderzoeken dit in een serie artikelen, in samenwerking met onze partner NeLL.

Lees meer