Online bijeenkomst

Dialoog Kunstmatige Intelligentie (AI): ‘Dokters en Slimme Computers’

Online bijeenkomst

Er worden steeds meer gegevens verzameld over onze gezondheid. Met kunstmatige intelligentie (AI) worden die gegevens gebruikt voor applicaties die artsen ondersteunen of gebruikers helpen aan hun gezondheid te werken. In een reeks van drie gesprekken met belanghebbenden spreken we over AI in de gezondheidszorg en wat dit voor ons betekent. Dit is de het laatste deel. De eerste sessie was gericht op bewustwording, en de tweede sessie ging over wat we willen met AI en welke vragen en verwachtingen men heeft. De derde sessie gaat over het gebruiken van AI in de zorg en de plek die AI krijgt in de samenleving.

Lees hier het verslag van de eerste dialoog en hier het verslag van de tweede dialoog.

Programma

We kijken hoe AI wordt gebruikt, en wat voor verschillende toepassingen van AI er nou eigenlijk zijn. In groepen bespreken we verschillende voorbeelden. Hoe werken deze AI-voorbeelden nou precies, en wat voor inzichten krijg je dan? De voorbeelden die we bespreken zijn Skinvision&Niped en Nico.lab. Skinvision is een app die advies geeft over plekjes op je huid, &Niped is een platform dat inzicht geeft in je gezondheid en levensstijl, en Nico.lab wordt door artsen gebruikt bij beroertes, om scans van de hersenen te bekijken en mee te nemen in het behandelplan.

Aanmelden

Wil jij meepraten over AI? Kom dan naar deze online dialoogsessie! Meld je aan door een mail te sturen naar dongen@health-holland.com en je krijgt de Zoomlink toegestuurd!

Wanneer: 20 januari 2022
Hoe laat: van 15:00 tot 17:00
Waar: Online, via Zoom.

Deze dialogen worden georganiseerd door Health~Holland, Patiëntenfederatie Nederland, Pharos, Rathenau Instituut, TNO, Amsterdam UMC en Stichting Mijn Data Onze Gezondheid, vanuit de werkgroep burger- en patiëntparticipatie van de Nederlandse AI Coalitie. Later in het jaar volgt een nieuwe reeks dialogen.

Naar boven