Intervisie

Intervisie Welbevinden op School

Intervisie

Zit jij ook met vragen als: ‘Hoe kan ik als schooldirecteur oog houden voor het welbevinden van collega’s in deze drukke tijd?’ of ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als Gezonde School adviseur objectief blijf in het aanbieden van gezondheidsthema’s’? Kom dan naar de online intervisie bijeenkomst op 31 mei.

Datum: 31/05/2022
Tijd: 15:00 – 16:30
Locatie: Online
Organisator: Trimbos-instituut & Pharos
Prijs: Gratis

Wat is intervisie?

Intervisie is een leervorm waarin je je professionaliseert door met collega professionals op een methodische manier te reflecteren op vraagstukken in je werk. Je luistert naar elkaar en denkt met elkaar mee, adviseert elkaar en leert van elkaar.

Vraagstuk van jou of je collega’s staat centraal

Tijdens de online intervisiebijeenkomst gaan jullie uiteen in groepen en staat een vraagstuk van jou of één van je collega’s centraal. We stellen de groepen samen op basis van je functie. Het vraagstuk kun je zelf indienen of je kiest een vraag uit van een collega. Volgens een vast stappenplan ontleden we gezamenlijk de vraag en leren we met en van elkaar. Je gaat dus met concreet geleerde lessen weer “naar huis”.

Voorbeelden van vraagstukken:

  • Gezonde School Adviseur: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als Gezonde School adviseur objectief blijf in het aanbieden van gezondheidsthema’s?’
  • Gezonde School Adviseur: ‘ Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de verantwoordelijkheid voor werken aan welbevinden bij de school beleg en niet zelf de kar teveel ga trekken?’
  • Schooldirecteur: ‘Hoe kan ik oog hebben voor het welbevinden van collega’s in deze drukke tijd?’

Doelgroep                                 

Gezonde School-adviseurs en onderwijsprofessionals (bijvoorbeeld IB’ers, zorgcoördinatoren, schooldirecteur en leerkrachten (PO en VO)).

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Chantal van den Thillart. Lees meer over Welbevinden op welbevindenopschool.nl.

Inschrijven

Naar boven