Symposium Zorg en welzijn arbeidsmigranten

Op maandag 6 november 2023 organiseert Pharos een symposium Zorg en welzijn van arbeidsmigranten en hun kinderen. Veel arbeidsmigranten hebben een relatief goede gezondheid wanneer ze komen werken in Nederland. Maar door een combinatie van factoren, zoals werk- en woonomstandigheden, chronische stress en de onbekendheid met het zorgsysteem in Nederland, zijn de risico’s voor hun fysieke en mentale gezondheidsproblemen aanzienlijk. Dit geldt ook voor kinderen van arbeidsmigranten.

Dit symposium gaat over de ontwikkelingen sinds het eerste symposium over dit onderwerp (2 juni 2022) en het onderzoek van Pharos Zorg(en) voor arbeidsmigranten. Wat is er sindsdien gebeurd op het gebied van zorg, welzijn en jeugd, en welke acties zijn de komende periode van belang?

Voor wie?

Dit symposium is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in dit onderwerp.

Praktisch

Het symposium vindt plaats op maandag 6 november 2023 van 13.00 tot 17.00 uur. Het symposium is bij Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht.

Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelding via onderstaand webformulier is echter wel nodig (maximaal 100 deelnemers). Na aanmelding via deze save the date, ontvang je een bevestiging.

Vanaf september staat op deze webpagina ook informatie over het programma en de workshops.

Aanmelden

Je kunt je niet meer voor dit symposium aanmelden. Alle plekken zitten vol. Wil je een plekje op de reservelijst? Vul dan het formulier hieronder in.

Naar boven