Webinar

Webinar: Praktijkcheck, hoe begrijpelijk is jouw organisatie of praktijk?

Webinar

Elk jaar organiseert de Alliantie Gezondheidsvaardigheden bijeenkomsten in voor- en najaar. Dit keer is het de beurt aan het webinar ‘Praktijkcheck, hoe begrijpelijk is jouw organisatie of praktijk?’ op 15 november. Hoe toegankelijk is jouw praktijk? Door samen met een taalambassadeur naar je praktijk te kijken, leer je waar je kunt werken aan toegankelijkheid. Of dit nu gaat over een fysieke praktijk of bijvoorbeeld een website.

Wat is een praktijkcheck?

Bij een praktijkcheck krijg je bezoek van een ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld een taalambassadeur van Stichting ABC of Stichting Lezen en Schrijven. Hierdoor ervaar je welke zaken eventueel niet begrijpelijk zijn, door de ogen van iemand die moeite heeft met lezen, schrijven en computers. Ook krijg je feedback en tips om het beter te doen. Dit kan gaan om de toegankelijkheid in het gebouw, zoals de bewegwijzering en informatie bij de balie of wachtruimte. Daarnaast kun je hiermee kijken naar de toegankelijkheid van de website of telefoon. Hoe gemakkelijk werkt het bijvoorbeeld om (online) een afspraak te maken?

Programma

Tijdens dit webinar delen we kennis vanuit diverse perspectieven. Maak kennis met een taalambassadeur van Stichting ABC die deze praktijkchecks uitvoert. En maak kennis met GGD Amsterdam (Centrum voor Seksuele Gezondheid Amsterdam, CSGA). Zij lieten een praktijkcheck uitvoeren en zijn nu aan de slag met de adviezen.

Praktijkvoorbeelden

Tijdens het webinar hoor je meer over de aanpak van een praktijkcheck, en wat dit zoal oplevert. Dit is één van de manieren om samen te werken met je doelgroep. Tijdens het webinar komt ook aan bod welke manieren er nog meer zijn. Hierin horen we ook graag welke ervaringen of suggesties de deelnemers hebben.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 15 november
  • Tijd: 10.30 – 11.30
  • Locatie: online

Dit webinar wordt gehost door Coryke van Vulpen. Zij is coördinator van onze alliantie en daarnaast werkzaam bij Pharos. Zij voert onder andere deze praktijkchecks uit.

Meld je aan

Over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden is een netwerk waarin uiteenlopende organisaties kennis delen over hoe zij rekening houden met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Er zijn inmiddels 120 partners aangesloten. Denk aan kenniscentra, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, patiëntenverenigingen, beroepsorganisaties en ontwerpers. In onderstaande video leggen we kort uit wie wij zijn en wat we doen.

Naar boven