Webinar

Webinar: Leven met ongezonde stress

Webinar

Ongunstige leefomstandigheden vergroten de kans op een leven met veel stress die lang aanhoudt. Er is steeds meer bekend over de negatieve invloed van deze chronische ongezonde stress op allerlei processen in het lichaam en de hersenen. Bij aanhoudende stress worden mensen sneller ziek (fysiek en mentaal). En wordt het denk- en doenvermogen negatief beïnvloed. Zoals het vermogen om je te concentreren, te plannen of impulsief gedrag te beheersen. Dit alles maakt het moeilijker om goed voor jezelf te zorgen en de juiste keuzes te maken. Dat geldt in meer of mindere mate voor iedereen die leeft onder stressvolle omstandigheden, of gebeurtenissen meemaakt die leiden tot veel stress.

Chronische stress

Chronische stress heeft dus een dubbel negatief effect op de gezondheid:

  • de directe fysieke schade in het lichaam, en;
  • de beperking van het denkvermogen.

Chronische stress is daarmee een belangrijke factor voor het ontstaan en in stand houden van (sociaal-economische) gezondheidsverschillen.

Gevolgen van ongezonde stress

In dit webinar staan we uitgebreid stil bij de definitie van chronische stress en de gevolgen daarvan. We bespreken concrete handelingsperspectieven voor professionals én de uitkomsten van een aantal wijksessies met mensen die (chronische) stress ervaren.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 22 juni
  • Tijd: 11.00 – 12.00 uur
  • Locatie: online

Aanmelden webinar leven met ongezonde stress

Naar boven