Datum

‘eHealth moet beschikbaar worden voor elke Nederlander’

Datum

Onze collega Robbert van Bokhoven is geïnterviewd door ICT&health voor een artikel over het National eHealth Living Lab (NeLL). Bij NeLL worden eHealth-toepassingen getoetst op effectiviteit en betrouwbaarheid. In samenwerking met Pharos wordt ook gekeken of die toepassingen geschikt zijn voor laagopgeleiden en andere kwetsbare groepen.

Robbert van Bokhoven

Niet geschikt voor laaggeletterden

eHealth kan preventie en zorg ‘letterlijk dichterbij’ brengen door het laagdrempelig toegankelijk te maken, zegt Robbert, programmaleider eHealth4All.

eHealth geeft mensen de mogelijkheid veel actiever te letten op een gezonde leefstijl en maakt zelfmanagement van chronische aandoeningen makkelijker.

Er zijn al veel eHealth-toepassingen beschikbaar, maar het grootste deel is niet geschikt voor onder anderen laaggeletterden, zegt Robbert. “Het risico is dan groot dat de gezondheidsverschillen tussen hoger en lager opgeleiden verder toenemen. We hebben elkaar gevonden in het verbreden van het doel van NeLL.”

Artikel ICT Health

Download het hele artikel (pdf, 165 kB) van Martijn Kregting en ICT&health, waarin naast Robbert ook LUMC hoogleraar Niels Chavannes aan het woord komt. Dit artikel verscheen in een eerdere uitgave van ICT&health.

Naar boven