Datum

Gezondheidsboek – Wie helpt mij als ik ziek ben? Wat kan ik zelf doen?

Datum

Voor veel nieuwkomers in Nederland is het Nederlandse gezondheidssysteem lastig. Ze kennen bijvoorbeeld de huisarts niet. Eigen Risico en eigen bijdrage zijn vaak ook nieuw. Het herziene Gezondheidsboek – Wie helpt mij als ik ziek ben? Wat kan ik zelf doen? geeft begrijpelijke en laagdrempelige informatie over ziek zijn en zorg krijgen in Nederland. Dit boek kan voor iedereen die nieuw is in Nederland helpen. Download het gratis en geef het mee.

De Nederlandse zorg eenvoudig uitgelegd

De Nederlandse zorg verschilt vaak erg met de zorg in andere landen. Daarom ontwikkelden wij dit gezondheidsboek. Het legt op een eenvoudige manier (niveau B1) uit hoe de Nederlandse zorg is ingericht. Wat moeten mensen bijvoorbeeld doen als ze ziek zijn? Wanneer ga je naar de dokter en wanneer niet? En wanneer naar het ziekenhuis? Verder behandelen we thema’s als: zwangerschap en veel voorkomende ziektes bij kinderen, volwassenen en ouderen. Er staan zo min mogelijk moeilijke woorden in en juist veel afbeeldingen. Zo is het boek makkelijker te begrijpen. Ook leggen we veelgebruikte en moeilijke woorden uit.

Gebruik Gezondheidsboek

Je downloadt het gezondheidsboek gratis via onze website. Het boek kun je meegeven/meesturen aan iedereen die nieuw is in Nederland. Ook kun je samen onderwerpen bespreken. Op die manier maken we de gezondheidzorg voor Nederland begrijpelijker voor iedereen.

Download het gezondheidsboek

Naar boven