Datum

Goed genoeg ouderschap is…met je kind praten, spelen, lezen – Wat vind jij?

Datum

Wat moeten ouders doen voor hun kind behalve voorzien in de eerste levensbehoeften? Wij willen graag weten hoe professionals in de zorg en begeleiding van ouders daarover denken. Je helpt ons enorm door je mening te geven over 3 stellingen.

We hebben in Nederland veel ideeën over opvoeding: over ouderschap waardoor kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en zich hechten aan ouders. Dat zie je terug in adviezen die ouders krijgen van zorg- en hulpverleners, en in de interventies die zijn ontwikkeld. We hebben drie veelgehoorde adviezen op een rij gezet. Moeten ouders deze adviezen uitvoeren om te voldoen aan de minimale voorwaarden voor ‘goed genoeg ouderschap’?

Sensitieve zorg in de eerste 1000 dagen

De onderwerpen van deze stellingen hebben we besproken met focusgroepen in de zorg en met experts, waaronder hoogleraren Judi Mesman en Hedwig van Bakel. We bespreken dit ook op vrijdag 27 september bij onze bijeenkomst over stress- en cultuursensitieve zorg en begeleiding van (aanstaande) ouders in de eerste 1000 dagen. De inschrijving voor die bijeenkomst is al vol, maar we koppelen uiteraard de uitkomsten terug en we willen volgend jaar weer een bijeenkomst organiseren.

Naar boven