Datum

Internationaal succesvolle PLA training nu voor het eerst in Nederland

Datum

In 2019 wordt voor het eerst in Nederland de internationaal succesvolle PLA training gegeven door Tomas de Brún en Mary O’Reilly-de Brún van The Centre for Participatory Strategies. De intensieve en praktijkgerichte training wordt gegeven bij Pharos in Utrecht en bestaat uit vier dagen: 21 en 22 februari en 11 en 12 april 2019.

Als je representatief onderzoek wil doen, moet je ook mensen in kwetsbare situaties betrekken. Zeker als het gaat over gezondheid, preventie en zorg. Vaak is deze groep ondervertegenwoordigd. En niet uit onwil. Het is niet eenvoudig om die groep te bereiken.

Participatory Learning & Action (PLA) is een succesvolle methode om een betekenisvolle dialoog aan te gaan met moeilijk bereikbare, kwetsbare groepen. De kracht van PLA is dat alle deelnemers gelijkwaardig zijn in het proces. Het legt de nadruk op meedoen, leren en doen. Het is onderzoek mét mensen, nooit over mensen.

Trainers Tomas de Brún en Mary O’Reilly-de Brún hebben in 2002 The Centre for Participatory Strategies (CPS) opgericht. Zij zijn beide cultureel antropoloog met 30 jaar internationale ervaring in PLA onderzoek. Zij hebben hun innovatieve PLA trainingsprogramma’s uitgevoerd in Afrika, de Verenigde Staten en Europa. We zijn blij dat ze nu voor het eerst, op uitnodiging van Pharos en het RadboudUMC, de training in Nederland komen geven.

De training is bedoeld voor onderzoekers, projectleden, en eigenlijk iedereen betrokken bij onderzoek en beleid – groot of klein, academisch of wijkgericht – met mensen die moeilijk te bereiken zijn. Zoals laaggeletterden, migranten of mensen met schulden. Deelnemers leren niet alleen de basisprincipes van PLA-onderzoek, maar krijgen ook stap-voor-stap begeleiding bij de inzet van tools waarmee ze kwetsbare, of moeilijk te bereiken groepen een stem kunnen geven in hun eigen onderzoek.

Lees meer over de training in deze flyer of bij Trainingen. Je kan je ook al aanmelden voor de training.

Let op: de voertaal van de training is Engels.

Naar boven