Datum

Nieuw: Video’s ‘Samen voor een gezonde en veilige ramadan’

Datum

Voor ramadan lanceerden we drie nieuwe video’s over ramadan in coronatijd: in het Berbers, Turks en Marokkaans-Arabisch – ondertiteld in het klassiek-Arabisch.

Bekijk de video’s

Herkenbare, echte verhalen

We zijn blij met deze begrijpelijke video’s over ramadan in coronatijd. Het zijn herkenbare, echte verhalen van gewone mensen. Verhalen in de eigen taal, die je echt raken. Door deze persoonlijke verhalen te delen steken we iedereen die ramadan doet een hart onder de riem. Ook nu we elkaar niet zien tijdens ramadan, voelen we de betekenis toch samen. Zo gaan we voor een gezonde en veilige ramadan.

Ramadan en corona

Deze video’s hebben we gemaakt in opdracht van de gemeente Amsterdam en de GGD Amsterdam. Zij zochten een persoonlijke, positieve manier om hun inwoners meer te vertellen over ramadan in deze periode. Een periode waarin iedereen binnen blijft, en afstand van elkaar houdt.

Maar hoe werkt dat precies – hoe ziet ramadan er dit jaar uit? Inwoners vertellen in de filmpjes hun eigen verhaal. Verhalen die voor hun buren, familie en vrienden herkenbaar zijn. Ook vertellen we de kijkers na deze verhalen meer over de corona-maatregelen. In hun eigen taal. Zo weten zij waar ze aan toe zijn.

Deze video’s gebruiken?

Je kunt deze video’s gebruiken om een eigen versie voor jouw gemeente of organisatie te maken. We helpen je daarbij graag op weg. Als je hier meer over wilt weten, kun je contact opnemen met Mohammed Azzouz.

Samen een gezonde en veilige ramadan - introfilmpje in 3 talen

Naar boven