Datum

Nieuwe voorlichtingsfilmpjes over hoe je baby veilig slaapt in Arabisch en Tigrinya

Datum

Om nieuwkomers en migranten voor te lichten over hoe zij hun baby veilig kunnen laten slapen zijn er nu vier video’s vertaald in het Tigrinya en het Arabisch.

Ouders hebben niet altijd voldoende kennis over het veilig laten slapen van hun baby. Uit focusgroepen blijkt dat dit ook geldt voor migrantenouders. Zij hebben bovendien vaker moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van Nederlandse informatie over veilig slapen.

Daarom hebben VeiligheidNL en Pharos vier filmpjes beschikbaar gemaakt in het Arabisch en het Tigrinya.

Toegankelijker voor ouders

De films van VeiligheidNL zijn opnieuw ingesproken om ze toegankelijker te maken voor ouders die deze talen spreken. Ze zijn in het Nederlands ondertiteld. De onderwerpen zijn: Veilig slapen tips, Een fijne en veilige slaapplek, Samen slapen met je kindje, en Temperatuur in de babykamer.

Zorg- of hulpverleners kunnen de video’s gebruiken aanvullend op hun eigen voorlichting of ouders op het bestaan van de video’s wijzen.

Alle filmpjes zijn beschikbaar via het Youtube-kanaal van VeiligheidNL. Ze komen ook beschikbaar via het YouTube-kanaal van Gezond in Nederland, de Facebookpagina’s Eritreeërs Gezond en Syriërs Gezond en de website van Gezond in Nederland.

Naar boven