Datum

Oproep: doe mee met #terugvraagvrijdag

Datum

Terugvragen helpt bij goede zorg. De terugvraagmethode is een betrouwbare manier om te checken of je boodschap duidelijk is overgekomen bij je patiënt. Het is goed om elke patiënt te vragen in eigen woorden te vertellen wat jullie zojuist hebben besproken. Op vrijdag 4 oktober vragen we extra aandacht voor deze methode met #terugvraagvrijdag

#terugvraagvrijdag
De terugvraagmethode kun je elke dag en in elk gesprek toepassen. 99% van de zorgverleners die gebruik maakt van de terugvraagmethode beveelt hem aan (bron: ‘Beter omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden in de curatieve zorg’). Maar helaas past nog niet iedereen de methode in elk gesprek toe.

Daarom vragen wij je op 4 oktober jouw ervaring te delen met de terugvraagmethode. Help jezelf en je collega’s eraan te denken om deze methode toe passen. Misschien heb jij onze poster hangen, een kaart op je bureau staan of een heel goede ervaring die je graag wil delen. We zien je ervaring graag terug op social media met: #terugvraagvrijdag! Doe je mee?


Ervaring van de patiënt
Taalambassadeur Dicky deelde eerder al zijn ervaring met de terugvraagmethode. In deze video vertelt hij waarom het júist prettig is als de terugvraagmethode wordt toegepast.

(Tekst gaat verder onder video)

Meer weten?

  • De terugvraagmethode wordt ook wel terugvertelmethode of teach back genoemd. Vorig jaar deed onze minister Bruno Bruins een oproep om mee te doen met #teachbackmonday.
  • Bekijk de infosheet over de terugvraagmethode.
  • Bestel een gratis hulp (poster of kaart) om de terugvraagmethode altijd toe te passen.

 

Naar boven