Datum

Oud RVT-lid Mohammed Rabbae overleden

Datum

Met verdriet hebben we kennisgenomen van het overlijden van Mohammed Rabbae. Het Oud-Kamerlid voor GroenLinks overleed dinsdag 17 mei op 81-jarige leeftijd. Rabbae zette zich altijd vol overgave in voor de migrantengemeenschap, hij wordt door velen ‘de woordvoerder van migranten’ genoemd.

De in Marokko geboren en in 1966 als student naar Nederland gevluchte Mohammed Rabbae maakte enkele jaren deel uit van de Raad van Toezicht van Pharos. Dat was van begin 2009 tot het door zijn ziekte niet meer kon.

We zullen hem herinneren als een voorvechter voor de migrantengemeenschap, iemand die heel belangrijk was voor de emancipatie van nieuwkomers. Mohammed Rabbae onderscheidde zich met een scherpe, kritische blik, maar wel altijd vanuit warme, menselijke betrokkenheid. Hij had oog voor de groepen waar Pharos zich op richt, en dan bovenal voor de positie van migranten.

‘Mohammed Rabbae was een mooie, moedige, betrokken man die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan onze organisatie, aan het tegengaan van grote gezondheidsverschillen. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte’, aldus Patricia Heijdenrijk en Leon Noorlander.

Mohammed Rabbae (foto door: Roel Wijnants)

Naar boven