Datum

Saziye is vergeetachtig. Hoe kun jij helpen? – Podcast over dementiezorg

Datum

Deze nieuwe podcast gaat over Saziye en haar dochter Esra en de zorgverleners die hen helpen. Hij geeft jou handvatten waarmee je nog beter kunt zorgen voor oudere, niet-westerse migranten met dementie en hun mantelzorgers.

Rond Wereld Alzheimer Dag vragen we extra aandacht voor alle mensen die lijden aan Alzheimer of aan een andere vorm van dementie. Ook voor oudere, niet-westerse migranten, zoals de gastarbeiders die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland zijn gekomen. Bijvoorbeeld uit landen als Turkije en Marokko.

Vaker dementie, maar vragen niet om hulp

Ze hebben vaker dementie dan Nederlanders die hier geboren zijn, maar zij kennen de ziekte meestal niet. Ook vragen zij minder snel om hulp. Vaak zorgen hun kinderen voor ze. Die zitten met de handen in het haar. Hoe helpen we deze ouderen en hun mantelzorgers?

Wij willen bijdragen aan goede dementiezorg voor oudere, niet-westerse migranten. Maar hoe geef je goede zorg aan mensen die er niet zelf om vragen? In deze nieuwe podcast gaan we op zoek naar antwoorden. Dat doen we aan de hand van het fictieve verhaal van Saziye en haar dochter Esra.

Handvatten voor betere dementiezorg

Ook spreken we een geriater, neuropsycholoog, klinisch psycholoog en casemanager over hun ervaringen in de praktijk. Samen met hen geven we jou handvatten om (beter) te kunnen zorgen voor migrantenouderen met dementie en hun mantelzorgers.

Beluister de podcast

Naar boven