Kunstexpositie bij Pharos

Twee keer per jaar stelt Pharos, in samenwerking met de Werkelijkheid, kunstenaars met een vluchtelingen- of migrantenachtergrond in de gelegenheid hun werk te exposeren.

 januari 2023 – juli 2023:

Abdalkader Abdalwahed

“Door middel van mijn schilderijen zoek ik naar een gevoel van identiteit en vrijheid. De kijker ziet in de geselecteerde werken verschillende vertalingen van de metafoor van de kraai. Ik ben in het midden van mijn leven uit mijn moederland gevlucht. Dit geeft een interne verwarring over identiteit en een enorm verlies van dierbaren en houvast. Met mijn kunst probeer ik mijn littekens te helen, het verleden te begrijpen door de realiteit en mijzelf te begrijpen en me ermee te verzoenen. Al valt dit heel zwaar.
Ik ben niet meer geheel Syrisch, maar ook nog niet geheel Nederlands. Ik weiger om in een kader te leven, dat alleen gebaseerd is op mijn achtergrond als vluchteling. Mijn kunstwerken, tonen op verschillende wijze een intense emotie met een melancholische ondertoon.
Ik wil voelbaar maken wat trauma met je doet. We willen een verhaal vertellen over liefdesverdriet, over angst en onzekerheid, maar toch de hoop die we in de maatschappij nodig hebben om te leren en te groeien.
Ik voel me een vogel, die van het ene naar het andere bos vliegt.”

Naar boven