Kunstexpositie bij Pharos

Twee keer per jaar stelt Pharos, in samenwerking met de Werkelijkheid, kunstenaars met een vluchtelingen- of migrantenachtergrond in de gelegenheid hun werk te exposeren.

Nawras Nahar (geboren in 1975, Syrië) studeerde af aan de kunstacademie in Damascus.
Hij begon met werken bij een televisiekanaal voor kinderen genaamd Spacetoon met een vooraanstaande groep kunstenaars. Met dit werk hebben zij vele internationale prijzen gewonnen. Daarnaast werkte Nawras als freelancer en illustrator. Met zijn werk heeft hij deelgenomen aan veel tentoonstellingen en workshops.
Nawras is een beeldend kunstenaar die bewust is van de rol van kunst binnen de maatschappij en snel na zijn komst in Nederland meldde hij zich als vrijwilliger bij Stichting de Vrolijkheid en deed mee aan verschillende kunstprojecten. Tegelijk is hij bezig om autonoom werk te maken en zijn werk was o.a. te zien tijdens het project ‘Kunst over de grenzen’.

Ramini Bahrami (Iran) is een beeldend kunstenaar, een verhaalschrijver die in plaats van woorden gebruik maakt van verschillende materialen en technieken om zijn verhaal vorm te geven en door te vertellen. In zijn werk staat het verhaal centraal, in het creatieve proces is de maker daarop gericht. Ramini hoopt dat zijn beelden zelf het verhaal aan de kijker zullen vertellen en dat zo zijn verhalen de wereld in zullen gaan verborgen zullen blijven. Voor deze kunstenaar is zijn eigen leven een grote inspiratiebron. Ramini heeft de revolutie, oorlog en vertrek uit zijn geboorteland meegemaakt en dat heeft hem als mens en kunstenaar gevormd. Hij voelt de drang om die verhalen te vertellen, vorm te geven en met anderen te delen.

Expositie: juli 2019 t/m januari 2020