Programma Pharos eHealthweek

Openingsmanifestatie, side-event

Locatie: Circustheater Den Haag

11.20 – 12.45 uur

Ga mee op patiëntreis naar online inzage 4All!

Vanaf 2020 heeft iedereen online toegang tot zijn eigen medische gegevens. Ben jij huisarts of medisch-specialist, bestuurder, leverancier of gebruiker van zorg? Dan krijg je hoe dan ook te maken met deze digitale omslag. Hoe zorgen we ervoor dat online inzage straks door iedereen wordt benut? Dus ook door de 36% beperkt gezondheidsvaardige Nederlanders en de 2,5 miljoen laaggeletterden in ons land. En wat betekent deze ommezwaai voor jou en jouw organisatie? Tijdens deze interactieve sessie neemt Pharos je mee op reis door het zorgproces. Je bekijkt online inzage door de ogen van patiënten. Na deze sessie weet je wat nodig is voor online inzage die aansluit bij de behoeften en die effectief is voor iedereen.

Met bijdragen van patiënten en van digitale koplopers uit de eerste en tweedelijnszorg, onder andere:

  • Paula Soedira (Projectleider Informatie Management) en Lilian Brouwer (Senior adviseur patiëntencommunicatie) – Radboudumc Nijmegen
  • Vincent van Maanen (Projectleider Zorginnovatie) en Christl Foekema (Adviseur patiëntencommunicatie) – Ziekenhuis Rivierenland
  • Bart Timmers – Huisarts

Inschrijven voor deze gratis sessie kan door je aan te melden voor de openingsmanifestatie van de eHealthweek.

Openingsmanifestatie, plenair podium

Locatie: Circustheater Den Haag

15.45 – 15.55 uur

Allemáál digitaal!

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Veel mensen hebben moeite aan te haken en kunnen daardoor onvoldoende meedoen in de maatschappij. Iedereen meenemen in de digitale wereld is een opgave. Het is een risico dat de gezondheidsverschillen verder toenemen. De urgentie is duidelijk. Nu is het moment om door te pakken! In de Kennis- en Innovatieagenda 2020-2023 voor het Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg is het terugdringen van de gezondheidsverschillen als centrale missie gesteld.

Patricia Heijdenrijk (directeur-bestuurder Pharos) en Robbert van Bokhoven (programmaleider eHealth4All Pharos) gaan in gesprek met prof. dr. Nico van Meeteren. Hij is directeur van het bureau van Topsector Life Sciences & Health. Dit is de Topsector die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de uitvoering van de Kennis- en Innovatieagenda 2020-2023 voor het maatschappelijk thema gezondheid en zorg. Het gesprek gaat over óf, en zo ja hoé eHealth gaat helpen om preventie en zorg succesvol en duurzaam te maken. En wat ervoor nodig is om het met en voor iedereen te laten werken. eHealth4All om mee te doen en ertoe te doen.

Informatiestand tijdens openingsmanifestatie

Locatie: Circustheater Den Haag

Pharos is ook dit jaar weer aanwezig met het programma eHealth4All met een informatiestand. Wil je meer weten over hoe jij ervoor kunt zorgen dat eHealth geschikt is voor iedereen en dat iedereen de mogelijkheden van eHealth kan benutten? Dus ook de 36% Nederlanders die beperkt gezondheidsvaardig is en de 2,5 miljoen laaggeletterden in ons land? Kom dan langs bij onze stand! Onze adviseurs vertellen je alles over eHealth4All en de stappen die nodig zijn om het gebruik van eHealth te laten groeien.

Schrijf je hier in voor de openingsmanifestatie.

Het eHealth4All team van Pharos is tijdens de eHealthweek ook aanwezig bij:

  • ‘International Project week’ HBO-V Hanzehogeschool – dinsdag 28 januari
    • Gastcollege over eHealth4All door Chandra Verstappen, strategisch adviseur/ projectleider
  • Informatiemarkt OLVG Amsterdam – woensdag 29 januari
  • Nationale Gesundheitsförderungs-Konferenz Bern – donderdag 30 januari
  • Bijeenkomst eHealth en medicijnen van Netwerk Patiënteninformatie – donderdag 30 januari. Meld je hier aan.
  • Onderzoek Pharos en UMC Utrecht naar patiëntbehoeften bij online portalen – donderdag 30 januari
Naar boven