Hoe ga je op een begrijpelijke, cultuursensitieve en persoonsgerichte manier in gesprek met mensen met een migranten- of vluchtelingenachtergrond? Of mensen met een lage sociaal economische status of laaggeletterden? Op het Pharos Leerplatform vind je diverse gratis modules die jou hierbij ondersteunen. Er zijn modules voor professionals en vrijwilligers. Wil je een of meerdere modules volgen? Maak en activeer een account. Problemen met aanmelden of een vraag? Mail ons via info@pharos.nl

Veel plezier en succes! 

We breiden ons aanbod continue uit. Zo vind je hier binnenkort ook een module ‘Begrijpelijk communiceren met laaggeletterden’ en ‘In gesprek gaan over meisjesbesnijdenis’.

Leerlingen met laptops

Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond voor vrijwilligers
Werk jij bijvoorbeeld als begeleider bij de opvoeding, ondersteuner van een moeder of gezin, maatschappelijk begeleider of (taal-)maatje? In deze module leer je hoe je op een cultuursensitieve en persoonsgerichte manier gesprekken aangaat. Thema’s die onder andere aan bod komen: opvoeden en opgroeien in een nieuw land, gezondheidszorg en hulpverlening, omgaan met taalproblemen, grenzen aan je werk als vrijwilliger en gevoelige onderwerpen.
Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond
Je leert hoe je op een cultuursensitieve en persoonsgerichte manier gesprekken aangaat met mensen met een vluchtelingenachtergrond. Thema’s die aan bod komen: elkaar begrijpen, psychische gezondheid, opvoeding en gevoelige onderwerpen. Je kiest zelf welke onderdelen van de module je wilt volgen.
Werken met vluchtelingengezinnen in de kinderopvang
In deze module leer je om te gaan met vluchtelingenkinderen en –ouders in de kinderopvang. Je oefent onder andere met signaleren, opvallend gedrag, observeren, herkennen van eigen grenzen en gesprekken voeren.
Naar boven