In debat bij VGZ; samen sociaaleconomische gezondheidsverschillen verkleinen

Samen met de Coöperatie VGZ organiseren we ‘In debat bij VGZ’. Het debat gaat over de sociaaleconomische gezondheidsverschillen in ons land en vindt plaats op woensdag 16 november 2022 in Arnhem.

23% van de Nederlandse bevolking heeft een lagere sociaaleconomische positie. Deze groep overlijdt gemiddeld 4 jaar eerder, en leeft 15 jaar korter in goede gezondheid dan mensen in een hogere sociaaleconomische positie.

In debat bij VGZ

Hoe kunnen we die achterstand in gezondheid verminderen? En wie en wat hebben we daarvoor nodig? We gaan in gesprek met verschillende experts, waaronder Patricia Heijdenrijk (Directeur- bestuurder van Pharos) en Helen Mertens (voorzitter Raad van Bestuur MUMC+). Maar ook met ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, beleidsmakers, bestuurders en innovatiemanagers.

Praktische informatie ‘in debat bij VGZ’

Datum

Woensdag 16 november 2022

Programma

17.30 – 18.00 uur: ontvangst met een lichte maaltijd.
18.00 – 20.00 uur: ‘in debat bij VGZ’.
20.00: napraten met een drankje.

Locatie

Het VGZ-kantoor in Arnhem aan de Nieuwe Stationsstraat 12 (direct naast het Centraal Station Arnhem). Bekijk de routebeschrijving.

Kosten

Deelname is gratis.

Meld je aan op de website van VGZ

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met Jodine Smits (J.Smits@vgz.nl) Expertiseteamleider Gezondheidsverschillen Verkleinen, of de organisator van het debat, Danielle Saris (D.Saris@vgz.nl).

Naar boven