Online bijeenkomst

Inclusief onderzoek – hoe doe je dat?

Online bijeenkomst

Voor wie en waarom?

Voor partijen die bezig zijn met een Match Call aanvraag voor de Topsector Life Sciences & Health (LSH) organiseert Pharos 3 lunchsessies waarin wij onze kennis en inzichten over het verkleinen van gezondheidsverschillen delen. Deze kennis kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat de onderzoeken en innovatieve toepassingen die je binnen jullie project wilt ontwikkelen ook rekening houden met de grote groep mensen met een lagere sociaaleconomische status. Want wat heb je aan een aanpak of oplossing waar een op de drie Nederlanders niet mee uit de voeten kan?

Waar gaat deze sessie over?

Deze tweede sessie gaat over inclusief onderzoek. Hoe zorg je ervoor dat je ook mensen met beperkte digitale of gezondheidsvaardigheden of mensen die leven in sociaal kwetsbare situaties meeneemt in je onderzoek? Wat zijn de gevolgen van niet-inclusief onderzoek? (On)bewust sluiten onderzoekers een op de drie Nederlanders uit.

In deze sessie delen wij concrete kennis en handvatten over hoe je vragenlijsten, uitnodigingen en je onderzoeksaanpak begrijpelijk en passend maakt en hoe je onderzoek doet op een gelijkwaardige en ethisch verantwoorde manier. Inspirerend en praktisch, zodat je ermee aan de slag kunt.

Spreker: Gudule Boland, strategisch adviseur bij Pharos

Meedoen

De lunchsessie is online via Zoom, van 12.00 – 12.45. In het Nederlands.
Je kunt meedoen via deze link.
Meeting ID: 846 4092 8756
Passcode: 344013

Meld je ook aan voor de andere twee lunchsessies:

31 januari: kwetsbare mensen betrekken

3 februari: monitoring en evaluatie

Naar boven