Vrouwelijke genitale verminking – Juridische aspecten van vgv

28 juni 2021 13.30 tot 14.30 uur

Onderdeel van een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv)

Samen met andere experts organiseren we een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). In elk webinar belichten we een ander thema. Het eerste webinar over vgv in relatie tot de asielprocedure kun je hier bekijken en hier het tweede webinar over zorg aan besneden vrouwen.

Dit derde webinar gaat over juridische aspecten van vrouwelijke genitale verminking. Aan de orde komt hoe de wetgeving rondom vgv in Nederland eruitziet. Welke straffen zijn er voor daders en medeplichtigen? Hoe zit het met een poging? Is vgv uitgevoerd in het buitenland strafbaar? En is vgv strafbaar bij zowel meisjes als volwassen vrouwen? Ook wordt ingegaan op de rol van wetgeving in het voorkomen van vgv. Dit wordt geïllustreerd met onderzoek daarnaar in diverse landen in Afrika.

Hoofdspreker bij dit webinar is Dr. Annemarie Middelburg. Zij is mensenrechtenjurist en werkt als zelfstandig consultant voor de Verenigde Naties en NGO’s en geeft ook college op de Universiteit van Amsterdam.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname aan het webinar.

Data van de webinars dit jaar (onder voorbehoud):

  • maandag 11 oktober, 13.30 tot 14.30 uur
  • maandag 6 december, 13.30 tot 14.30 uur

Alle webinars vinden plaats via Zoom, en kun je terugkijken via ons YouTube kanaal.

Aanmelden

*= verplicht veld