Masterclass: Stress door bestaansonzekerheid, wat kun je als coalitie Kansrijke Start doen?

Wat kun jij met jouw coalitie Kansrijke Start doen om de impact van stress door bestaansonzekerheid bij (aanstaande) ouders te verminderen? Leer in deze sessie hoe je vanuit je eigen rol aan kunt sluiten bij (aanstaande) ouders die stress ervaren, wat je kunt doen om stress te verlichten en hoe je samen met jouw coalitiepartners hier lokaal een positieve bijdrage aan kunt leveren.

“Ik heb heel weinig geld. En na twee weken is het al helemaal op. De kosten van boodschappen stijgen alleen maar, ik kan niet rondkomen. Ik lig er wakker van, want hoe betaal ik de luiers en waar haal ik eten vandaan voor de kinderen, mijn oudste kan toch niet zonder ontbijt naar school? Morgen komt er iemand van de gemeente langs, maar dat wil ik helemaal niet, want dan ziet ze dat de schimmel hier op de muren zit…”
(Vrouw, alleenstaand, met twee kinderen, zwanger van de derde)

Waarom deze masterclass?

Stressvolle omstandigheden in een gezin beïnvloeden de ontwikkeling van kinderen, zowel voor als na de geboorte. Aanhoudende stressvolle omstandigheden waaronder kinderen opgroeien kunnen leiden tot grote kansen- en gezondheidsverschillen met levenslange gevolgen. Veel (aanstaande) ouders ervaren bovendien contacten met instanties als een extra stressor bovenop de uitdagingen die zij al hebben.

Coalitiepartners van Kansrijke Start kunnen stress bij (aanstaande) ouders door bestaansonzekerheid verlichten én voorkomen dat zij onbedoeld nog meer stress toevoegen.

Voor wie?

De masterclass is voor iedereen toegankelijk die trekker of deelnemer is van een coalitie Kansrijke Start.

Praktisch

De online bijeenkomst vindt plaats op 1 december van 10:00 tot 11:30. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je de link voor deelname.

Deze masterclass wordt opgenomen.

Aanmelden

Aanmelden Kansrijke Start Masterclass 1 december

Naar boven