Webinar ‘Digitale zorg voor iedereen’

Het gebruik van digitale zorg kan bijdragen aan betaalbare en efficiëntere zorg. Een belangrijke voorwaarde van eHealth is dat het begrijpelijk en gebruiksvriendelijk moet zijn. Maar 1 Op de 5 mensen heeft beperkte digitale vaardigheden, en daar zit ook de groep bij die moeite heeft met lezen en schrijven. Hoe zorgen we ervoor dat eHealth-toepassingen kunnen worden gebruikt om álle patiënten te ondersteunen bij hun zorg, om zorgverleners te helpen bij hun werk en om de kwaliteit van de zorg te verbeteren?

Over het webinar

In dit webinar laten we zien hoe je ervoor kunt zorgen dat eHealth-toepassingen begrijpelijk en gebruiksvriendelijk zijn. We besteden aandacht aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je en verbeter je eHealth om het begrijpelijk en gebruiksvriendelijk te krijgen?
  • Hoe help je patiënten bij het gebruik van eHealth?
  • Hoe krijg je in je organisatie meer aandacht voor begrijpelijke eHealth?

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op 9 november 2023, van 15.30 tot 17.00 uur.

Tijdens het webinar vertelt Anne Loohuis van Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg UMCG, over het testen van de UrinControl-App met onder andere Taalambassadeur Fatiha Esslamy van Stichting ABC. Welke tips kreeg zij van Fatiha, en waarom kozen ze samen met Instituut Verantwoord Medicijngebruik en Curavista voor het leertraject Begrijpelijke zorg informatie.

Als tweede spreker vertelt Antoinet Smallegange van Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL) over de noodzaak van ondersteuning bij digitale zorg. De meerwaarde van een goede samenwerking tussen huisartsen, zorggroepen en de ondersteuning van patiënten.

En Isabelle Konst van Pharos licht toe waar patiënten tegenaan lopen bij hun vraag naar ondersteuning en welke drempels er zijn als je hulp zoekt.

Naar boven