Scholingsbijeenkomst

Scholingsbijeenkomst aandachtsfunctionarissen vrouwelijke genitale verminking (vgv)

Scholingsbijeenkomst

Datum: woensdag 29 mei 2024

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Pharos, Arthur van Schendelstraat 620, 3511 MJ Utrecht

Deelname is kosteloos en er wordt voor lunch gezorgd.

JGZ, Veilig Thuis en verloskundigen werken samen aan de preventie van vrouwelijke genitale verminking (vgv) in Nederland. Samenwerken gaat goed wanneer je elkaars werkwijzen kent, goed op de hoogte bent van elkaars expertise, samen kennis opdoet en wederzijdse verwachtingen kan delen en bijstellen. Aandachtsfunctionarissen VGV van JGZ, Veilig Thuis, verloskundigen en mogelijk andere branches, worden daarom samen uitgenodigd voor deze jaarlijkse scholingsbijeenkomst.

Over de Scholingsbijeenkomst & programma

De nadruk van deze bijeenkomst ligt op de praktische uitvoering van je rol als aandachtsfunctionaris vgv. Tijdens workshops komen gespreksvaardigheden uitgebreid aan bod en daarnaast zal er een workshop Casuïstiekbespreking zijn. Je krijgt de gelegenheid beide workshops te volgen. Naast deze workshops brengen we je ook op de hoogte van actuele ontwikkelingen, kennis en onderzoeken.

Accreditatie

Accreditatie voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, vertrouwensartsen en verloskundigen wordt aangevraagd. Voor het toekennen van accreditatiepunten wordt met het kwaliteitsregister gewerkt.

Aanmelden

Ben jij aandachtsfunctionaris op gebied van vgv/kindermishandeling, dan kun je je via het formulier hieronder aanmelden. Ben er op tijd bij, want wij hebben plaats voor maximaal 50 deelnemers. Mochten wij het maximaal aantal deelnemers bereikt hebben, ontvang je daarvan een bericht en plaatsen wij je, indien gewenst, op de reservelijst.

Na aanmelding ontvang je drie weken voor aanvang van de scholingsbijeenkomst een uitgebreid programma en aanverwante informatie.

  • Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

Naar boven