Webinar: De rol en inzet van sleutelpersonen vgv

Onderdeel van een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv)

Samen met andere experts organiseren we een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). In elk webinar belichten we een ander thema. Alle voorgaande webinars kun je hier terugkijken. We gaan hier ook in 2022 mee verder.

In dit webinar gaan we in op de belangrijke rol die sleutelpersonen hebben in de preventie van vgv en het toeleiden naar zorg van vrouwen die al besneden zijn. Zahra Naleie van FSAN zal meer vertellen over wie sleutelpersonen zijn, wat zij allemaal doen en welke uitdagingen zij tegenkomen in hun werk. Jeannette Jansen van GGD Haaglanden zal een inleiding geven over het project REPLACE, waarin sleutelpersonen in de regio Den Haag actief zijn om bewustwording en gedragsverandering te bewerkstelligen rondom vgv. Ook gaan we in gesprek met jongeren die als sleutelpersoon actief zijn in dit project.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname. Dit webinar vindt plaats van 13:30 tot 14:30 uur.

Data webinars in 2022 (13.30 – 14.30 uur)

  • 16 mei
  • 27 juni
  • 10 oktober
  • 12 december

Alle webinars vinden plaats via Zoom, je kunt ze terugkijken via ons YouTube kanaal.

Naar boven