Webinar Gezond zwanger worden

Een Kansrijke Start begint niet bij een positieve zwangerschapstest, maar al daarvoor. Vroeg investeren in de gezondheid en het welzijn van (toekomstige) ouders is daarom van belang. Zowel bij mensen met een (mogelijke) kinderwens en hun directe omgeving, als bij professionals is er nog veel te winnen aan bewustwording, kennis en gedrag over preconceptie gezondheid en de optimale voorbereiding op een zo gezond mogelijke zwangerschap.

Wat houdt gezond zwanger worden in?

Gezond zwanger worden is een vorm van primaire preventie en daarmee onderdeel van gemeentelijk beleid. Gezond zwanger worden is onderdeel van preconceptionele gezondheid en is voor iedere gemeente relevant, maar wat houdt gezond zwanger worden precies in? Is preconceptionele zorg hetzelfde als preconceptionele voorlichting? Hoe verhoudt gezond zwanger worden zich tot anticonceptiezorg of bijvoorbeeld ‘Nu Niet Zwanger’, en wie is verantwoordelijk?

Ben jij of is jouw gemeente nog zoekende naar hoe invulling te geven aan een Kansrijke start, de taken uit het Integraal Zorgakkoord, het thema ‘gezond leven en ouder worden’ of het levensloopperspectief? Meld je dan aan voor dit webinar en laat je inspireren.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor:

  • projectleiders Kansrijke Start;
  • deelnemers aan lokale coalities Kansrijke Start;
  • Verloskundig Samenwerkingsverbanden (VSV’s), en;
  • voor iedereen die meer wil weten over gezond zwanger worden.

Experts

Tijdens het webinar vertelt huisarts en expert preconceptionele gezondheid Lieke de Jong-Potjer over wat gezond zwanger worden is. Daarnaast vertellen dr. Prof. Eric Steegers en Adja Waelput (Erasmus MC) over het belang van gezond zwanger worden. Ook komt er een praktijkvoorbeeld aan bod over aanpak van gezond zwanger worden vanuit de lokale coalitie Dordrecht/regio Zuid-Holland zuid (door Myriam van Dijk, GGD).

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 8 december 2022
  • Tijd: van 16:00 tot 17:30 uur.

Meld je aan

Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van het webinar een link via e-mail van CPZ. Dit webinar is een samenwerking tussen CPZ, Pharos en VWS vanuit het landelijke actieprogramma Kansrijke Start.

Dit webinar wordt opgenomen en na afloop gedeeld met de deelnemers, geïnteresseerden en via de kanalen van Pharos.

Naar boven