Webinar: In gesprek over meisjesbesnijdenis

Deze webinar is onderdeel van een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). Samen met andere experts organiseren we een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). In elk webinar belichten we een ander thema. Bekijk alle webinars in deze serie over vrouwelijke genitale verminking hier terug.

In deze webinar nemen Marthine Bos en Salwa Hamad ons mee in gespreksvoering rondom vgv. Hoe ga je het gesprek aan met ouders of een meisje waarvan je vermoedt dat ze besneden is of risico loopt om besneden te worden? Wanneer is er aanleiding voor zo’n vermoeden en wat zijn de klachten die verband kunnen hebben met een besnijdenis? Hoe maak je dit gevoelige onderwerp bespreekbaar en geef je goede voorlichting?

Marthine Bos en Salwa Hamad hebben veel ervaring in de scholing en training van JGZ professionals, zorgprofessionals en sleutelpersonen vgv in gesprekvoering rondom dit thema. In deze webinar delen ze een aantal kernelementen met de deelnemers.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname aan het webinar. De webinar vindt plaats op 6 december van 13:30 tot 14:30.

In 2022 gaan we verder met de webinars

  • De data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

Alle webinars vinden plaats via Zoom, en kun je terugkijken via ons YouTube kanaal.

Naar boven