Webinar: Internationale lessen in de strijd tegen vgv

Dit webinar is onderdeel van een reeks webinars over vgv.

In dit webinar is er aandacht voor de internationale lessen in de bestrijding van meisjesbesnijdenis. We gaan in op de vraag: wat maakt dat deze traditie nog bestaat? En wat kunnen we leren van het werk dat bijvoorbeeld in landen in Afrika wordt gedaan als het gaat over het beëindigen van deze schadelijke praktijk? Jet Bastiani van Plan International neemt ons mee in een gesprek over de sociale norm en hoe deze norm ook in Nederland merkbaar blijft.

Het webinar op 15 mei is het eerste webinar van 2023 en wordt gegeven in samenwerking met Jet Bastiani (Plan International).

Inhoud webinar

In dit webinar is er aandacht voor sociale normen en internationale lessen in de strijd tegen VGV. Welke sociale normen bestaan er die het beëindigen van de traditie meisjesbesnijdenis in de weg staan? Is het eigenlijk wel mogelijk om te ontkomen aan die sociale normen? En hoe kunnen we hierover leren door wat meer internationaal te kijken? Jet, die zelf werkzaam is in verschillende landen, gaat hierover in gesprek met een ervaringsdeskundige.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op maandag 15 mei 2023 van 13.30 tot 14.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je een week voor aanvang van het webinar de link voor deelname. Alle webinars vinden plaats via Zoom, en kun je terugkijken via ons YouTube kanaal.

Naar boven