Webinar Toegankelijke kraamzorg

Bijna alle mensen die een kind krijgen, maken gebruik van kraamzorg. Bijna, want elk jaar krijgen ruim 29.000 ouders geen of te weinig kraamzorg. Zo krijgt 1.2% helemaal geen kraamzorg, en ruim 15% krijgt 24 uur kraamzorg of minder. Dat moet veranderen. Want vrouwen en kinderen die geen of te weinig kraamzorg ontvangen, lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen.

Pharos en het Erasmus MC zetten zich in samenwerking met het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland in voor toegankelijke kraamzorg. Hiertoe is het project ‘Een kansrijke start voor ieder gezin: Het belang van passende kraamzorg‘ gestart met als resultaat een ‘digitale Klantroute Kraamzorg’ die kraamzorgorganisaties en verloskundig zorgverleners inzicht geeft in de klantreis van zwangere en pas bevallen vrouwen in kwetsbare omstandigheden.

Tijdens het webinar op donderdag 5 oktober wordt onder andere deze nieuwe Klantroute Kraamzorg* voor zorgverleners geïntroduceerd! U bent hierbij van harte uitgenodigd!

*De Klantroute Kraamzorg is ontwikkeld door Pharos en Erasmus MC (met de medewerking van BO geboortezorg en KCKZ)

Praktische informatie

Locatie: Online via Teams

Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Aanmelden

U kunt zich alvast hier aanmelden. Het definitieve programma en de link naar het webinar volgt spoedig.

Kosten en accreditatie

Aan deelname zijn géén kosten verbonden. Accreditatie is aangevraagd bij de KNOV en het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register en Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. Op aanvraag kan een bewijs van deelname worden verstrekt t.b.v. KCKZ.

Naar boven