GGD workshops: vergroot je kennis- en adviesvaardigheden

Wil jij als GGD-adviseur werk maken van het verkleinen van gezondheidsverschillen in jouw regio en weten hoe je hier meer impact op kan maken?

Meld je gratis aan

Omschrijving

GGD’en hebben een centrale positie als kennis- en adviespartner voor het maken van regionale afspraken over preventie. Het verkleinen van gezondheidsverschillen is hierbij een belangrijk doel. GGD GHOR Nederland en Pharos organiseren daarom in het najaar twee workshops voor GGD-adviseurs publieke gezondheid en gezondheidsbevordering, om kennis te delen en zo meer impact te maken op deze belangrijke opgave.

Het doel is om de kennis-en adviesfunctie van adviseurs op het gebied van gezondheidsverschillen te versterken. De workshops staan in het teken van kennisoverdracht en toepassing hiervan in de advisering van gemeenten en samenwerkingspartners. Je leert hoe je je rol optimaal kan benutten, wat je kan doen om de domeinen aan elkaar te verbinden en hoe je kan samenwerken met de mensen om wie het gaat. Naast het geven van inzicht, handelingsperspectief en praktische tools is er ruimte voor onderlinge uitwisseling.

In twee workshops leer je:

  • Hoe je beleidsmedewerkers kunt laten samenwerken op het gebied van gezondheid, armoede en fysieke leefomgeving.
  • Hoe je gemeenten kunt aanmoedigen om te differentiëren in beleid en uitvoering.
  • Hoe je inwoners beter kunt betrekken bij beleidsvorming en uitvoering.
  • Hoe je bestuurders kunt overtuigen van een meerjarige aanpak.
  • Hoe je je collega’s kunt motiveren voor opgavegerichte samenwerking.

 

Verdeling oost en west

Er zijn twee workshoprondes: een ronde voor GGD’en in het oosten van het land en een ronde voor GGD’en in het westen van het land. Per ronde volg je als adviseur twee workshops. Workshop 2 bouwt voort op het geleerde in workshop 1, daarom is het de bedoeling dat je aan beide deelneemt. Er zijn maximaal 24 plekken per ronde beschikbaar (twee adviseurs per GGD-regio). In het aanmeldformulier onderaan de pagina zie je of jouw GGD-regio mee kan doen aan de ronde voor GGD’en in het oosten of westen van het land.

DoelgroepGGD-adviseurs publieke gezondheid en gezondheidsbevordering
Tijdsinvestering2 dagdelen
KostenGratis
DataGGD’en in het oosten van het land:
Dinsdag 10 september 2024 | 12:45 – 16:45 uur
Maandag 7 oktober 2024 | 12:30 – 16:30 uur

GGD’en in het westen van het land:
Maandag 18 november 2024 | 9:30 – 13:30 uur
Maandag 2 december 2024 | 12:30 – 16:30 uur

LocatiePharos | Expertisecentrum gezondheidsverschillen
Arthur van Schendelstraat 600, 2e etage, Utrecht
TrainersExperts van Pharos
Een samenwerking met

 

Over de samenwerking van GGD GHOR Nederland en Pharos

Pharos en GGD GHOR Nederland verkennen hoe zij hun samenwerking vorm kunnen geven om GGD’en te ondersteunen bij een structurele aanpak van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Dit jaar zullen zij gebruiken om zich hierin verder te verdiepen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: wat hebben GGD’ en en gemeenten nodig voor een structurele en systemische aanpak van gezondheidsverschillen, wat verwachten we van elkaar en welke afspraken over aanvullend samenwerken kunnen Pharos, GGD GHOR Nederland en de regionale GGD’en met elkaar maken.

Meld je hier aan

  • Hierboven kies je de GGD-regio waar je werkzaam bent. Achter je GGD-regio zie je of deze is ingedeeld in het oosten of westen van het land.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de workshoprondes? Neem gerust contact op met Irene Lottman (I.Lottman@pharos.nl).

Naar boven