Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Nu actief:
Thema
Trefwoord
Type
Taal

13 publicaties

Themadoc

Armoede, Schulden en Gezondheid

In dit themadoc vertellen we je over de relatie tussen armoede, schulden en gezondheid. Ook leggen we je uit hoe je deze kennis kunt gebruiken om gezondheidsverschillen te verkleinen.

Eindrapportage

Gezond participeren aan de randen van het land

Deze rapportage brengt kennis over beleid en instrumenten voor participatie van bijstandsgerechtigden en instrumenten bij elkaar, en bespreekt wat bekend is over de resultaten daarvan.

Werkboek

Inspiratie- en werkboek Armoede, Schulden en Gezondheid

In dit inspiratie- en werkboek leer je van zes andere gemeenten hoe je armoede, schulden en gezondheidsproblemen samen aanpakt. De inzichten van deze zes projecten bundelden we in dit boek, zodat je direct verder kan met inzichten uit andere gemeenten.

Inspiratie- en werkboek Gezondheid en Ruimte

Een inspiratie- en werkboek voor gemeentelijke professionals, strategen en andere adviseurs die werken aan het verbinden van de domeinen sociaal en fysiek op het terrein van gezondheid en ruimte.

Kennisdossier

Kennisdossier Sociale Omgeving

Dit kennisdossier biedt enkele praktische handvatten en inspirerende voorbeelden voor de concrete invulling van het spoor Sociale omgeving.

Infographic

Samenhang armoede, schulden en gezondheid

Armoede en gezondheid hebben een grote invloed op elkaar. In deze infographic leggen we uit wat het effect van armoede is op de lichamelijke en mentale gezondheid en welke leefomstandigheden een rol spelen in de samenhang tussen armoede en gezondheid.

Naar boven