Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Meisjesbesnijdenis Wat kan Sara doen als ze problemen heeft

Over problemen na meisjesbesnijdenis en wat je kan doen om je weer beter te voelen

Pharos
FSAN

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open
Publicatie Prijs
Meisjesbesnijdenis Wat kan Sara doen als ze problemen heeft € 0.00* Bestel

* Bij deze bestelling berekenen we verzendkosten. Betaling via iDeal.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen kunnen professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn en de gemeente inzetten in hun contact met migranten, laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal zorgt ervoor dat de lezer echt weet wat te doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan. Het materiaal bevat informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Een goed voorbeeld hiervan is een beeldverhaal. Een beeldverhaal sluit aan bij de belevingswereld van de mensen voor wie de boodschap bedoeld is. De lezer kan zich identificeren met de hoofdpersoon waardoor de boodschap goed beklijft. Dit draagt bij aan de acceptatie van de boodschap en de begrijpelijkheid voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of lezen en schrijven.

Ontwikkelen beeldverhalen

Pharos heeft veel kennis van en ervaring met het ontwikkelen en testen van eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen voor laaggeletterden, mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en migranten. We ontwikkelen op verzoek  beeldverhalen in samenwerking met professionals werkzaam bij de opdrachtgever en mensen uit de doelgroep.

Naar boven