Datum

Begrijpelijke informatie nieuwe coronavirus (COVID-19)

Datum

Iedereen heeft vragen over het coronavirus. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Over het virus, over wat mensen zelf kunnen doen en over wanneer ze de huisarts moeten bellen bijvoorbeeld.

1 op 3 mensen heeft moeite met informatie

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Ook heeft 1 op de 3 mensen beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Voor deze groep is begrijpelijke, laagdrempelige communicatie over het coronavirus heel belangrijk.

Pharos ontwikkelde samen met Thuisarts.nl van NHG een informatiekaart en een poster. De kaart beantwoordt de belangrijkste vragen over het coronavirus zo begrijpelijk mogelijk. De poster laat zien wat je kunt doen om te voorkomen dat je het virus krijgt of verspreid. De informatie is getest door taalambassadeurs van Stichting ABC.

Downloadpagina informatiekaart

Downloadpagina poster

De kaart wordt geregeld aangepast n.a.v. nieuwe ontwikkelingen en adviezen. Ook werken we aan vertalingen van de kaart. Meld je aan voor de contactlijst en we houden je op de hoogte over updates van de Corona informatiekaart, zoals nieuwe of anderstalige versies.

Aanmelden