Genomineerden prijsvraag  ‘De beste app voor iedereen’ bekend

Tijdens de openingsmanifestatie van de ehealthweek op 21 januari a.s. maken we de winnaar bekend van de eHealth4all prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’. De drie genomineerden zijn inmiddels bekend, dit zijn:

  • Barcodescanner
    Apothekersorganisatie KNMP heeft een barcodescanner geïntroduceerd op haar medicijnwebsite Apotheek.nl. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje kom je direct uit bij informatie over de medicatie op Apotheek.nl.
  • Quli
    Quli is een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Nu de zorg verder digitaliseert, wil iedereen digitaal over zijn zorggegevens beschikken. Met een PGO kunnen patiënten grip houden op hun eigen gezondheidsgegevens.
  • VraagApp
    Met de VraagApp heb je snel antwoord op alledaagse vragen over onderwerpen die veel mensen ingewikkeld vinden. Een netwerk van vrijwilligers geeft antwoord. De VraagApp versterkt zelfredzaamheid en maakt het leven minder stressvol.

Ontmoet de drie genomineerden live tijdens het side-event eHealth4All lokaal benutten: hoe dan? dat Pharos organiseert op de openingsmanifestatie 21 januari.

De prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’  organiseert Pharos dit jaar samen met het National eHealth Living Lab (NeLL). Veel apps zijn te moeilijk voor grote groepen Nederlanders die laaggeletterd zijn of niet goed met digitale toepassingen overweg kunnen. Pharos en  National eHealth Living Lab (NeLL), gingen daarom op zoek naar een app die óók begrijpelijk en bruikbaar is voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal Ministerie van VWS, maakt aan het einde van de openingsmanifestatie bekend wie van de drie genomineerden met de prijs naar huis gaat.

Wil je erbij zijn? Meld je hier aan

Naar boven