Handboek COPD in nieuw formaat te bestellen

Het handboek ‘Ik heb COPD, wat kan ik doen?’ is weer te bestellen. De eerste druk (2019) van 1500 exemplaren was op. Het handboek is speciaal ontwikkeld voor COPD-patiënten die moeite hebben met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over hun ziekte en gezondheid.

Nieuw aan de tweede druk is het formaat van het handboek. Was het eerst een map, nu is het een handzaam boekje dat makkelijk is mee te nemen. Van de nieuwe editie zijn in de eerste twee weken 140 exemplaren besteld. Het boekje was tijdelijk niet te bestellen. Ons kantoor was gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar nu kunnen we het boekje weer naar je opsturen.

‘Ik begrijp gewoon alles’

 Nelleke Torrenga is verpleegkundig specialist longgeneeskunde bij Gezondheidscentrum Lombok in Utrecht en maakt vaak gebruik van het handboek. Alle patiënten die handboek van haar gekregen hebben, zijn positief. Een man vertelde dat hij het van A tot Z leest. “Ik begrijp gewoon alles. Nergens staat zo goed beschreven wat COPD is. Thema’s als seksualiteit en gevolgen voor je familie zijn heel herkenbaar”, zegt ze over het boek.

Bestel COPD-handboek

Naar boven