Minder gezondheidsverschillen met eHealth

eHealth-toepassingen kunnen mensen helpen gezond te worden en te blijven, en gezondheid en zorg voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te houden. Maar dan moeten wel álle Nederlanders van deze digitale zorgoplossingen kunnen profiteren. Dus ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of met beperkte gezondheids- en digitale vaardigheden. We onderzoeken dit in een serie artikelen, in samenwerking met onze partner NeLL.

In het eerste artikel gaan we in gesprek met 3 professionals die in óf voor de zorgsector werken. Marlies Kamp (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Nico van Meeteren (Topsector Life Sciences) en Cynthia Hallensleben (Nationaal eHealth Living Lab).

Download hier het artikel

Webinar op 13 oktober met o.a. Nico van Meeteren

Tijdens de webinar op 13 oktober geeft Nico van Meeteren een masterclass over zijn visie op inclusieve eHealth die we eerder hebben kunnen lezen in het artikel ‘Minder gezondheidsverschillen door eHealth’. Nico van Meeteren is algemeen directeur van het TKI-bureau van de Topsector Life Sciences en Health en hoogleraar perioperatieve gezondheid bij het Erasmus MC.

Programma (15.00 tot 16.00 uur)

  • Patricia Heijdenrijk (directeur Pharos) over de visie van Pharos op eHealth
  • Nico van Meeteren (Topsector Life Sciences & Health) vertelt over de toekomst van eHealth en welke grote stappen we nog moeten zetten.
  • Q&A met Nico van Meeteren.

Meld je hier aan

Al interesse in het volgende artikel?

Dit artikel is de eerste uit een reeks van 4 die Pharos zal publiceren over inclusieve eHealth. De volgende gaat over de visie van de ontwikkelaar op dit thema.

Wil je meer weten over eHealth? Lees hier verder.

Wil jij op de hoogte blijven van alles waar we ons mee bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Naar boven