Datum

Nieuw: beeldverhalen ADHD, autisme, depressie en gedragsstoornissen in 4 talen

Datum

Als ouder wil je altijd goed voor je kind zorgen. Soms heb je hier hulp bij nodig. Als je kind bijvoorbeeld heel erg druk is en snel afgeleid. Of als je kind vaak zonder duidelijke reden boos of verdrietig is. Als je moeite hebt met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven, kan het lastig zijn om de juiste informatie te vinden en om hierover te praten met een hulp- of zorgverlener. Daar helpt deze voorlichting bij.

Aan de hand van illustraties en eenvoudige taal leggen deze vier beeldverhalen (in 4 talen) uit wat het voor een kind of jongere betekent om last te hebben van:

Deze beeldverhalen kun je als hulpverlener bijvoorbeeld gebruiken om kinderen en hun ouders uit te leggen wat ADHD of autisme is. Ook staat er meer informatie over de behandeling van deze aandoeningen. En wat ouders zelf kunnen doen om hun kind te helpen.

Video’s en beeldverhaal over trauma

De beeldverhalen zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Arabisch, Tigrinya en Pools. De komende maanden verschijnen er video’s van deze voorlichting. De teksten zijn ingesproken, zodat ouders en kinderen ze kunnen beluisteren. Bijvoorbeeld als ze moeite hebben met lezen.

Begin 2021 vullen we deze voorlichting aan met een beeldverhaal over trauma. Dat plaatsen we op deze site en op onze sociale media.

De verhalen maakten we samen met Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Levvel. Deze beeldverhalen worden gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels en Pro Juventute.

Naar boven